Zelf je landelijke meubels maken

door

in

Zelf meubels maken

Ben je van plan om zelf meubels te gaan maken, probeer dan een korte cursus houtbewerking te volgen. Je weet dan ongeveer welke gereedschappen en houtsoorten je kunt gebruiken. Een lekker woonhuis vraagt om meubels waar je in kunt relaxen en die er ook nog eens aantrekkelijk uitzien. Zelf landelijke meubels maken is uitdagend om te doen en geeft inspiratie. Doe hiervoor ook inspiratie op bij verschillende woonwebsites. Landelijk staat voor stoer, robuust, gezellig en functioneel. De vormgeving van landelijke meubels zijn meestal ronde vormen die gezien worden bij tafel- en stoelpoten. Wil je zelf deze vormen gaan creëren dan is het slim om je te verdiepen in het bewerken van hout. Het is fantastisch, wanneer je zelf een tafel kunt maken met tafelpoten, waar ronde vormen in zijn verwerkt. Wil je verder nadenken over een makeover? Denk dan ook aan traprenovatie.

Meubelontwerp maken

Ga je voor de eerste keer een meubelstuk maken, dan kies je voor een eenvoudig ontwerp. Een kruk is al een hele onderneming om voor het eerst zelf te maken. Het is belangrijk om eerst een ontwerp uit te tekenen op papier. Dit technische tekenen zal altijd bij een basiscursus houtbewerken worden uitgelegd. Ook de keus voor de juiste houtsoort moet worden gemaakt. Hout moet gemakkelijk te verwerken zijn tot een meubelstuk en de juiste landelijke uitstraling hebben. Het mixen van verschillende meubelstukken in verschillende houtsoorten is helemaal hot. Op woonwebsites zie je regelmatig combinaties van modern en robuust.

Houtsoorten om meubels van te maken

Een groot aantal houtsoorten zijn bijzonder geschikt om zelf landelijke meubels van te maken. Het is belangrijk om te letten op een aantal eigenschappen van hout. De vochtigheid bijvoorbeeld, kan hoog zijn. Laat hout voordat je het gaat verwerken, op de werkplek acclimatiseren. Afhankelijk wat er moet worden gemaakt van het hout, zijn er vele soorten op de markt. De toepassing van welke houtsoort gebruikt kan worden, is afhankelijk van de houtbewerking, houtverbinding en stijl van het meubel. Een aantal houtsoorten kunnen zijn:

 

  • Appelhout en beukenhout
  • Eikenhout
  • Grenen
  • Kersen en mahoniehout
  • Taxus, teak en zebrano

 

Een lekker woonhuis wordt helemaal prettig en geeft meer woonplezier, wanneer je zelfgemaakte meubels toe gaat voegen aan je interieur.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *