loodgieter tips

Verbouw je toilet met deze vijf loodgieterstappen

Ga jij voor het eerst zelf je toilet verbouwen? Dan weet je mogelijk niet precies hoe je te werk moet gaan. En dat maakt het verbouwen van je toilet natuurlijk vrij lastig. Daarom helpen wij jou hier een handje bij. Zo bespaar jij toch alweer de kosten voor een loodgieter. Althans, wanneer je redelijk handig bent. In de onderstaande tekst geven wij jou daarom vijf tips (bron: ossloodgieter.nl) voor het verbouwen van je toilet.

1. Maak een tekening

Begin nooit lukraak met het verbouwen van je toilet. Nee, maak altijd eerst een tekening. Hoe moet de ruimte er straks uit komen te zien? En waar moeten de sanitaire voorzieningen komen? Geef vooral ook de verschillende leidingen aan op de tekening, zo weet je direct of het nodig is om leidingen te verleggen.

2. Ga rustig te werk

Sommige mensen die hun toilet verbouwen, slaan de huidige voorzieningen direct kort en klein. Dit is echter niet verstandig. Zo kun jij de leidingen namelijk beschadigen. En kapotte leidingen zijn natuurlijk een garantie voor een lekkage.

3. Staand of hangend toilet?

Heb jij nog een staande toiletpot? Dan vervang je deze mogelijk door een hangend toilet. Weet echter wel dat je jezelf dan vaak meer werk op de hals haalt. De kans bestaat namelijk dat jij het leidingwerk moet verleggen.

4. Leidingen verleggen

Krijg jij een hangende in plaats van een staande toilet? Of komt de wc op een andere plek? Dan moet je de leidingen verleggen. Indien je dit zelf doet, is het belangrijk dat je de boel goed op elkaar aansluit. Dit geld zowel voor de waterleiding als de afvoer. Doe je dit niet, dan ontstaat er in een later stadium een lekkage.

5. Verbouw toilet uitbesteden

Heb je twee linkerhanden? Dan is het niet verstandig je toilet zelf te verbouwen. In dat geval kun je beter een loodgieter inschakelen. Dit kost je weliswaar geld, maar je bent er wel van verzekerd dat de boel juist aangesloten wordt. Zo krijg je bijvoorbeeld niet te maken met een lekkage na aansluiting.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *