Het wollen vloerkleed

door

in

De vraag naar wollen vloerkleden neemt aanzienlijk toe. De economie gaat vooruit, men heeft weer meer om uit te geven en daardoor kiest men vaker voor wat luxere producten, zoals wol. Het imago van wol, stoffig, pluizig en oubollig is allang verdwenen als sneeuw voor de zon. Meer dan terecht ook, door middel van innovatie en trends gaat dit snel vooruit. Dus hoe staat het wollen vloerkleed er nu voor?

De vraag naar wol  

De vraag naar wol neemt weer erg toe. Tegenwoordig wordt er veel meer gevraagd naar hoogwaardig wollen garen, in tegenstelling tot vroeger. Het Merino garen wordt vrij veel gebruikt en dan niet alleen voor vloerkleden maar ook voor kleding. De naam Merino komt van de Merino schaap, deze schaap is zeer bekend om zijn wol. Het garen is zeer fijn, door deze structuur is het wol dus erg goed te gebruiken in onder andere vloerkleden.

Voordelen van fijn wol

Aan het fijne wol zitten ook een aantal voordelen:

  1. Een wollen vloerkleed heeft natuurlijke kleuren
  2. Het pluist vrijwel niet
  3. Het is antistatisch
  4. Wol is ook nog eens brandwerend

Een wollen vloerkleed aanschaffen

Door al deze voordelen en de structuur van wol, is men is staat om op maat gemaakte vloerkleden te produceren. Denk hierbij aan grote afmetingen, maar ook rond. Vele mogelijkheden en zeker eens waard om eens wat rond te snuffelen op het internet en misschien zo snel mogelijk een vloerkleed aan te schaffen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *