vlinder

Voorzethorren in de winter

door

in

Voorzethorren worden soms gezien als echte producten voor de zomer. Dit omdat er in de zomer vaak het meeste overlast is als het aankomt op muggen, bijen, wespen en vliegen. Maar niets is minder waar. Je kunt namelijk ook last hebben van ongedierte in de winter. Gelukkig kun je daarom een voorzethor in de winter gemakkelijk laten zitten. Een groot voordeel van een voorzethor is dat deze op elk gewenst moment gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen is.

Insecten in de winter

Veel mensen denken er wel eens over na, waarom zijn er in de zomer zoveel insecten en waar blijven ze in de winter dan? Het klopt inderdaad dat er in de winter minder insecten zijn, dit heeft voornamelijk te maken met de omgevingstemperatuur. Toch betekent dit niet dat er geen insecten zijn in de winter. Sommige insecten zoeken namelijk een plek om te overwinteren zodat ze niet bevriezen en doodgaan. Zo is het bijvoorbeeld dat muggen zelfs nog kunnen overleven wanneer het onder de nul is. Tegenwoordig is het zo dat het in Nederland in de winter steeds minder koud is en hierdoor is het voor insecten steeds makkelijker om de winters te overleven. Daarom kun je dus ook last hebben van insecten in de winter.

Horren met een hoge kwaliteit zijn het beste

Wanneer je er dus voor kiest om een voorzet hor te plaatsen in het winter dan kun je het beste een hor kiezen met een hoge kwaliteit die ook bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Je kunt dan ook het beste voor een hor kiezen die voornamelijk uit aluminium bestaat. Ook het gaas moet de kou kunnen doorstaan daarom is het belangrijk om regelmatig te checken of de kwaliteit tegen neerslag en vrieskou kan. Als je hierover twijfelt kun je ervoor kiezen om de hor eruit te halen. Maar je kunt het beste kiezen voor een hor waarvan je zeker weet dat deze tegen alle weersomstandigheden kan.

Maak je hor altijd goed schoon

Het is heel erg belangrijk om je hor goed schoon te maken en deze ook schoon te houden. Vooral als je ervoor kiest om de hor het gehele jaar te gebruiken is het van groot belang dat deze ook goed schoon is. Natuurlijk is dit een mooier zicht maar daarnaast wil je natuurlijk ook dat er nog goed frisse lucht binnen kan komen. Wanneer er vuil ip de hor zit in de winter kan dit ook bevriezen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *