Zelf je dak repareren doen!

door

in

Als je last heb van een lek in je dak dan moet je dat zo snel mogelijk oplossen. Als je hiermee besluit te wachten dan kan de dak bebording worden aangetast, en wordt de reparatie een stuk prijziger. Je kunt ervoor kiezen om je dak ook zelf te repareren waardoor het een stuk goedkoper wordt.

Benodigdheden

Om je dak te repareren heb je natuurlijk wel een aantal dingen nodig. Gelukkig zijn de dingen die je nodig hebt niet al te duur en is het makkelijk te halen bij de Gamma, Praxis of een ander bouwbedrijf in de buurt. De enige drie benodigdheden die je nodig hebt zijn:

  1. Een Anti-scheur
  2. Reparatiepasta
  3. Plamuurmes

Dit zijn de enige drie benodigdheden voor het repareren van een dak. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe groot de schade is. Maar als je deze drie hulpmiddelen gebruikt moet het vast en zeker lukken om je dak te repareren. Bekijk hieronder het stappenplan hoe je te werk moet gaan.

 

Stappenplan

In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe je te werk moet gaan als je zelf je dak gaat repareren. Zorg te allen tijde ervoor dat je dit veilig uitvoert en het liefst met een mannetje of 2 erbij zodat die jou kunnen helpen of benodigdheden kunnen aangeven. Het stappenplan bestaat uit de volgende 7 stappen:

  1. Onderzoek het dak en lokaliseer de plaats van het lek
  2. Reinig het oppervlak dat je repareert grondig
  3. Snij de beschadigde plek kruisvorming in. Zorg dat voor het repareren de plek inclusief de bebording helemaal stofvrij, vetvrij en droog is
  4. Vul het lek op met de reparatie pasta
  5. Plak een laag Anti-scheur polyesterweefsel op het oppervlak
  6. Voeg nog een laag reparatie pasta toe
  7. Plak het dak weer dicht

 

Toch uitbesteden?

zelf leggenWil je toch je dak laten repareren door experts dan kan dat natuurlijk ook. Dit kost wel wat meer dan dat je het zelf gaat doen. Maar het een dak reparatie laten uitvoeren door mensen die er gespecialiseerd in zijn is zeker geen slechte zaak!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *