Lichtstraat zorgt voor meer licht in uw woning

door

in

In veel gevallen kan het voorkomen dat bij een aanbouw er te weinig licht naar binnen komt. Dat is niet fijn omdat dat vaak een negatieve invloed heeft op het wooncomfort. Wanneer je in zo’n aanbouw meer licht binnen wilt krijgen dan kan je dat doen door het platdak te voorzien van een lichtkoepel maar beter nog door lichtstraten te plaatsen. In enkele gevallen wordt er op een dergelijke aanbouw ook wel veiligheidsglas geplaatst. Dat alles heeft zijn voor- en nadelen.

Glazen dak

Wanneer je een aanbouw hebt met een glazen dak dan zal dat een mooi geheel geven. Het laat veel licht door maar tijdens de zomermaanden ook veel warmte. Het zal bij een dergelijke aanbouw, waneer de zon er vol opstaat, in de zomer te warm worden om er te kunnen verblijven en dat is niet de opzet van een dergelijke aanbouw. Je bent bij een dergelijk dak weer verplicht om er een verduistering over te plaatsen. Om deze reden kan men bij een aanbouw met een plat dak beter kiezen voor lichtkoepels of lichtstraten.

Lichtstraten

Indien de mogelijkheid er voor het plaatsen van een lichtstraat of meerdere aanwezig is, zal er voldoende licht van boven naar binnen komen. Je kan een lichtstraat van Niek Roos eigenlijk zien als een platte lichtkoepel. Door het kiezen van een lichtstraat kan je ook gebruik maken van een openslaande. Deze kan je dus openzetten wanneer het te warm is. Het materiaal van een lichtstraat kan van glas zijn maar ook van acrylaat of een polyacrylaat. De ombouw is van aluminium. Hierin wordt het glas of de kunststof geplaatst. Men gebruikt voor een lichtstraat een veiligheidsproduct om te voorkomen dat je er door kan vallen. Bij het gebruik van dubbelglas is de bovenzijde vaak van een zonwerend materiaal en de onderste laag de extra versterkte. Ook wordt op de bovenzijde vaak een laag aangebracht dat vuilwerend is. Hierdoor wordt voorkomen dat je vaak het dak op moet om de lichtstraat schoon te maken. Je kan lichtstraten in vele maten bestellen. Laat hem wel plaatsen door een aannemer.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *