stucwerk

Zelf aan de slag of een stucadoor inschakelen?

door

in

U heeft er misschien wel is over nagedacht hoe moeilijk kan het zijn? En zou ik het zelf niet kunnen? Echter lijkt stucen niet zo makkelijk als u denkt en zou het zelfs gevaarlijk kunnen zijn als u hier zelf aan begint en brengt het ook nadelen met zich mee. Daarom zal u overal wel zien dat het wordt aangeraden om een stucadoor in te schakelen.

Waarom niet zelf doen?

Allereest zijn er vele opties van stucen en is er daardoor een hoop om rekening mee te houden denk aan de korreldikte, het soort gips, welke soort u wilt en de grootte van u oppervlakte.

De materialen die je nodig zijn zijn net goedkoop daarom is het van belang dat u niet zomaar gaat mengen, dit kan voor grote problemen zorgen als u de verkeerde hoeveelheden mengt dit kan lang niet altijd opgelost worden.

En vergeet ook niet een stucadoor weet wij hij/zij doet en heeft ervaring met het stucen van uw wanden en/ of plafond. Stel er zal wat fout gaan zal het stucadoor bedrijf dat ook zelf vaak oplossen. Daarom is het erg aan te raden om toch voor een vakman te kiezen.

stucadoor
stucadoor inschakelen of zelf doen?

Besparen op een stucadoorsbedrijf

Er zijn zeker wat punten waarop u zou kunnen besparen op u stucwerk. Zo zou u allereerst verschillende bedrijven naast elkaar kunnen leggen en de prijzen vergelijken welke het goedkoopst is.  Ook gaat het in prijs schelen als u alles in een keer laat doen als u meerdere wanden/ kamers zou willen doen.

Wat misschien niet iedereen zal weten is dat stucadoors een verlaagd btw-tarief mogen hanteren als huizen ouder zijn dan 2 jaar dit kan u soms tot wel 12% besparen is u huis dan jonger als 2 jaar kan het soms verstandig zijn nog even te wachten met het laten stucen.

U zou ook zelf al wat voorbereidingen kunnen treffen wat de kosten naar beneden zal halen zo kunt u bijvoorbeeld de muren en plafonds alvast afplakken dit zal dan weer schelen in kosten voor stucwerk.

Laat u ook adviseren door de stucadoor wat de goedkoopste opties zijn en of het bijvoorbeeld in sommige ruimtes overbodig is om voor een dure stucsoort te kiezen als daar ook een goedkopere goed zou zijn.

 

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *