zwembad

Zwemspa versus zwembad

door

in

Je ziet hem steeds vaker in tuinen: de zwemspa. Maar wat is zo’n zwemspa nou eigenlijk? En in wat voor opzichten is hij anders dan een zwembad?

Een zwemspa wordt vaak vergeleken met een zwembad, maar het verschil is niet altijd even duidelijk. Als je erover denkt om een zwemspa te kopen, of juist een zwembad, is het wel verstandig dat je weet wat het een nou zo anders maakt dan het ander.

De kracht van de zwemspa

De zwemspa is eigenlijk gewoon een heel klein zwembad, maar wel van alle gemakken voorzien. Zo heeft een zwemspa vaak ingebouwde jetstreams en kan er een jacuzzi in de spa worden geïntegreerd, waardoor de spa ook een massage- en bubbelfunctie krijgt. 

Het voordeel van een zwemspa is dat er makkelijk in te sporten is vanwege de ingebouwde jets. Op deze manier kun je makkelijk trainen met zwemmen en daarna nog even nagenieten van de massage- of bubbelfunctie. Een zwemspa neemt daarbij ook veel minder ruimte in dan een zwembad en heeft niet zo veel voorbereiding nodig. Een zwemspa wordt namelijk helemaal kant en klaar geleverd en hoeft dan alleen nog maar ergens weggezet te worden. Er hoeven dus geen moeilijke installaties meer uitgevoerd te worden.

zwemspa
Wil jij een zwemspa in jouw tuin?

Het voordeel van een zwembad

Dat een zwemspa zo klein is, is natuurlijk heel fijn, maar het kan ook een valkuil zijn. Heb je bijvoorbeeld een paar kinderen die graag in het water spelen, dan kan het zijn dat een zwemspa niet groot genoeg is. In dat geval kun je beter gaan voor het aanleggen van een zwembad. Let er in dat geval dan wel op dat het aanleggen van een zwembad duur is en dat het een hoop werk kost. Op een zwembad moeten namelijk nog wél filters en leidingen aangesloten worden, daarbij moet er natuurlijk een heel gat worden gegraven en daardoor ligt je tuin best een tijdje overhoop.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *