Voordelen afsluiten combinatieverzekering

Voordelen van het afsluiten van een combinatieverzekering

door

in

Een combinatieverzekering, ook wel een woonverzekering genoemd, is een verzekering die bestaat uit de combinatie van een inboedelverzekering met een opstalverzekering. Als je een combinatieverzekering hebt afgesloten ben je in alle gevallen verzekerd. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je niet goed verzekerd bent. Een combinatieverzekering dekt alles in geval van schade. Wat voor voordelen een combinatieverzekering nog meer heeft lees je in dit blog.

Alles onder één dak

Het prettige aan een combinatieverzekering is het feit dat alles onder één dak volledig verzekerd is. De verschillende risico’s binnen een enkele verzekering worden door middel van een woonverzekering gedekt. Een inboedelverzekering sluit aan op een opstalverzekering. Dit geldt ook voor andersom. Als je ervoor kiest om een combinatieverzekering af te sluiten dan is de kans groot dat je dit kan doen voor een lagere premie, omdat je dit doet bij dezelfde verzekeraar. Het kan je dus flink wat geld besparen. Verzekeraars die premiekortingen geven zijn Allianz, ANWB, ASR, De Goudse, Reaal, Interpolis, SNS, Univé en Woongarant. Aegon geeft daarentegen loyaliteitskorting.

Geen onzekerheid in geval van schade

Natuurlijk is het altijd erg vervelend wanneer er toch schade ontstaat bij jouw woning, om welke reden dan ook. Maar daar ben je nu juist gelukkig voor verzekerd. Als je een combinatieverzekering hebt afgesloten dan hoef je geen zorgen meer te maken of je wel of niet voor de bepaalde schade gedekt bent. Een woonverzekering omarmt alle gevallen van schades zoals diefstal, brand, maar ook inbraak. Zo kan je ervan op aan dat jouw verzekeraar de schade zal vergoeden.

Voordelen van combinatie verzekeringen

Let wel goed op

Bij het afsluiten van een combinatieverzekering is het verstandig om goed voorbereidend werk te verrichten. Een pakketvoorziening mag dan wel aantrekkelijk zijn in premies, maar het kan ten koste gaan van de kwaliteit van de verzekeringen. Pluis daarom van te voren uit wat iedere individuele verzekering bij een specifieke verzekeraar wel of niet dekt. Pas wanneer jij vindt dat iedere verzekering aan jouw eisen voldoet tegen een schappelijk tarief, dan kan je een combinatieverzekering afsluiten.

De moeite waard om te vergelijken

Maak gebruik van vergelijkingssites zoals overstappen.nl om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo kan jij bepalen wat voor jouw situatie geschikt is. Het is echt de moeite waard, want je wilt er wel voor zorgen dat je te allen tijden gedekt bent in geval van schade. Een combinatieverzekering is niet verplicht. Je kunt ook altijd verzekeringen apart afsluiten bij diverse aanbieders.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *