Woning verbouwen? Maak een wensenlijst

door

in

Maak een wensenlijst

Bij het verbouwen van een woning komt veel kijken. Het is handig om een lijst te maken met je wensen. Vanuit die lijst ga je bekijken wat je zelf kan en wat je moet laten doen. Maar die lijst is ook handig om het budget dat je hebt goed te kunnen verdelen.

Wat staat er op de lijst

Op de lijst kan je van alles schrijven. Welke kleuren je wilt gebruiken, er kan een plattegrond van de kamer bijgevoegd worden, prijslijsten van verschillende winkels. Welke meubels en waar je die gezien hebt. En natuurlijk niet te vergeten een stappenplan van de werkzaamheden. Zo blijft het ook overzichtelijk want je ziet wat je nog moet doen en kunt wegstrepen wat al gedaan is.

Belasting

Is een verbouwing alleen om het huis mooi te maken of ga je verbouwen om het huis beter te maken. Bijvoorbeeld door de zolder te isoleren. Ga eens na bij de belastingdienst of je recht hebt op teruggave. En vergeet niet al alle bonnetjes te bewaren. Het liefst in een aparte la op een bakje in de kast.

Zelf of laten doen

Als je het zelf doet, neem je tijd. Dit zie je meteen terug in de afwerking. Laat je het doen, kijk dan naar een ervaren vakman.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *