Meubelbeslag wordt gemaakt door een vakman

door

in

Een meubelmaker is een vakman in houtbewerking. Hij, of zij, kan van een paar houten planken een meubelstuk maken dat precies past in het idee dat u zelf naar voren kunt brengen. Gaat het daarbij om een op maat gemaakt bureau, waarop ook de printer en de scanner een plaatsje hebben of om een nieuwe kast die moet passen bij de klassieke tafel in de eetkamer, de meubelmaker maakt het voor u.

Maar zoals elke vakman staat ook de meubelmaker er niet alleen voor. Om een meubel af te werken is meer nodig dan schuurpapier, lak en veel geduld. Meubelbeslag maakt van een kast een bruikbaar meubel.

Zoeken naar de juiste vorm

De handgrepen op de lades, de knoppen en scharnieren van de deurtjes ze vallen allemaal onder het hoofdstuk meubelbeslag. Een klassieke tafel heeft meubelbeslag dat beslist niet van roestvrij staal gemaakt is. U zult eerder koper, brons of ijzer vinden aan die tafel. Een andere vorm van een beslag is een schuifdeurbeslag. Deze zorgt ervoor dat uw schuifdeur niet meteen dicht valt wanneer je hem dichtgooit.

De meubelmaker moet voor de bijpassende kast hetzelfde of heel vergelijkbaar beslag gebruiken, anders zullen de ontwerpen nooit bij elkaar passen. Soms is een meubelmaker dus een soort detective.

Ook als doe het zelver

De goede doe het zelver houdt ook een oogje op het meubelbeslag van zijn werkstukken. Wanneer u meer aandacht besteedt aan het meubelbeslag zult u meer plezier hebben van uw eigen werk.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *