Verbouwing van a tot z

door

in

Wanneer je een vrouw vraagt wat ze denkt over verbouwen zal ze vertellen dat het alleen maar rommelig is. De meeste verbouwingen lijken namelijk te beginnen met sloopwerk en met het afbreken van een te verbouwen kamer, huis of ander gebouw.

Maar het begin van een verbouwing moet eigenlijk heel onschuldig zijn. Op de tekentafel van een ontwerper, of van jezelf, ontstaat een tekening over een verbouwingsplan. Daarvoor bestond het plan misschien ook al, maar alleen in het hoofd van die ontwerper, of natuurlijk van jezelf.

Planning is alles

Verbouwen begint met een heel goede planning. Niet alleen de tekeningen maar ook de verdeling van het werk, het aanvragen van de vergunningen en het aannemen van mensen om het werk te doen dat je niet zelf kunt, of mag doen.

Ook bij verbouwingen waarvoor geen specifieke bouwvergunning nodig is moet je bijvoorbeeld voor het gebruik van de stoep, op tijd een omgevingsvergunning aanvragen. Ook wanneer de container voor het bouwafval er maar een dag staat en het afval helemaal legaal en netjes afgevoerd wordt heb je die vergunning nodig.

Pas wanneer alles op papier geregeld is kun je aan de verbouwing beginnen. Dus koop de voorhamer nog maar even niet. Maak eerst een afspraak met de architect en laat je plannen op papier zetten. Daarna kun je een goede aannemer opzoeken, een elektricien, loodgieter, metselaar en timmerman. Veel succes!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *