wespennest herkennen

Wat is een wespennest?

door

in

Een wespennest is de plek waar wespen wonen. De koningin van een wespenkolonie kan verschillende plekken uitkiezen om haar nest te bouwen. Zo wordt een nest geregeld gebouwd onder de dakrand of ergens bovenin een schuurtje of ander bijgebouw. Ook de spouwmuur is echter een geliefde vestigingsplaats voor wespen. Doordat het nest vaak op een verdekte plek gebouwd wordt, wordt deze niet snel ontdekt. Dit komt ook doordat veel mensen geen idee hebben wat een wespennest precies is en hoe deze er uitziet. Wij vertellen je hieronder hoe je zo’n nest herkent en wat je moet doen in het geval van een wespennest.

Een wespennest herkennen

Heb je de laatste tijd veel last van wespen? Dan zit er mogelijk een nest in de buurt van jouw woning. Om te kijken of dit inderdaad het geval is, volg je de wespen. Kruipen zij via een opening ergens naar binnen? Dan is de kans groot dat het om een wespennest gaat. Het nest van een wesp heeft een papierachtige uitstraling. Toch wordt het gemaakt van kleine stukjes hout. Dit wordt vervolgens gemengd met speeksel en doet dan dienst als bouwmateriaal voor het nest. De omvang van het nest kan verschillen. Een beginnend wespennest is vaak niet groter dan een tennisbal. Een groot nest kan echter wel een diameter van veertig centimeter hebben en plaats bieden aan duizenden wespen. Een wespennest heeft een stevige constructie. Dit komt doordat het nest bijna in zijn geheel is gevuld met raten die zeshoekig van vorm zijn. Daarom zij er ook vaker meerdere in- en uitvliegopeningen in een nest.

wespennest
wespennest in de tuin

Wat moet je doen bij een wespennest?

Indien je een wespennest ontdekt hebt, is het verstandig direct in actie te komen. Wanneer je niets doet, komen er namelijk alleen maar meer wespen bij. Wel is het handig om te weten, wat je dan precies moet doen. Probleem is dat veel Nederlanders geen idee hebben wat er komt kijken bij het bestrijden van wespen. Geldt dit ook voor jou? Ga de beestjes dan niet zelf te lijf, want dit kan toch echt minder prettig aflopen. Wespen worden agressief wanneer ze zich bedreigd voelen. Dit is ook de reden waarom wespen steken. Het is verstandiger om beroep te doen op een ongediertebestrijder. Hij kan de beestjes allereerst bestrijden en vervolgens het wespennest verwijderen. Met behulp van een ongediertebestrijder ben je binnen de kortste keren verlost van een wespennest, zonder zelf risico te lopen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *