Wanneer je mij onder een wollen dekbed terugvindt

door

in

Een wollen dekbed voor de winter

De winter komt er al weer aan! Die oer-Hollands koude winters zijn ons allen welbekend, daarom is het een kwestie van je goed tegen de koude te wapenen! Dit is de reden waarom ik mezelf dit jaar een dekbed wol als presentje heb gegeven. Een wollen dekbed? Waarom zou je in hemelsnaam een wollen dekbed kopen? Heb je dan niet liever een lekker zachte dons?

Daarom wol!

Wol is een duurzaam product: in de lente wordt het schaap geschoren en dan wordt van die wol een dekbed gemaakt. Dus net op tijd om ons te verwarmen in de winter. En het arme schaap dan? Wel, dat groeit gewoon zijn vachtje terug tijdens de zomer. En als je de dons-industrie in beschouwing neemt, dan weet je dat deze niet altijd zo diervriendelijk verloopt.
Wil je dus een zuiver geweten? Dan kies je beter voor een wollen dekbed. Daarnaast is wol gemakkelijk te recycleren, niets synthetisch aan. Een wollen dekbed is dus het meest milieuvriendelijke en ecologische alternatief voor het synthetische dekbed.

wollen dekbed
Onder een wollen dekbed kan je heerlijk liggen.

Wol is lekker warm en geeft ongenode gasten geen kans…

Daarnaast zijn er nog andere voordelen aan het gebruik van wol. Het heeft een heel veerkrachtige structuur en net omdat het goed zijn vorm houdt, wordt er veel lucht in de structuur gehouden. Daarom dus dat wol een goede isolator is! Sommige mensen gebruiken zelfs wol om hun huis te isoleren, waarom zou het dan niet werken voor een donsdeken?

Daarnaast neemt wol gemakkelijk vocht op en laat het ook snel verdampen, een ideaal ademend product voor een dekbed. Wat meer is, wol heeft een bewezen antibacteriële werking en geeft ook schimmels geen kans, aangezien het net zo ademend is. Een wollen dekbed garandeert dus ook een gezondere slaap. Het is zelfs zo, dat als je een huismijt-allergie hebt, je er heel erg bij gebaat bent om een wollen dekbed te nemen. Huismijten houden namelijk van een vochtige omgeving. Dus als je je dekbed goed lucht, dan blijven deze beestjes ook ver van je weg.

Leve het schaap!

Als je het aan mij vraagt: laat de ganzen maar vrij, en zet het schaap maar terug op de weide. Ik neem enkel nog een wollen dekbed! Ik ben er zeker van dat ik de eerste koudeprik overleef. Heerlijk genieten is dat toch, zo zonder zorgen, onder mijn zachte dekbed van schapenwol. Jammer toch dat je elke morgen weer moet opstaan!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *