Kraanverhuur voor jouw verbouwingen

Kraanwerkzaamheden vragen veel meer dan enkel een kraan te bedienen. Zo is er bij kraanverhuur een lijst van geschikt personeel die de kraan ook effectief kan en mag besturen. Zo mag iemand die geen cursus gevolgd heeft, de kraan niet bedienen omdat het namelijk specialistenwerk is dat niet door iedereen uitgevoerd mag worden. Er zijn talloze veiligheidsregels die in acht moeten worden genomen alvorens de kraan, zoals de atlas 1404,  bestuurd mag worden. Het is een feit dat personeel opleiden voor met een kraan te werken vaak heel erg veel geld kost en tijd. Tijd wat de meeste bedrijven niet hebben. Bedrijven die een kraan verhuren, hebben ook altijd geschikt personeel om met die kraan te werken. Zo bespaar je tegelijkertijd veel geld uit die zitten in de opleiding.

Voordelen van kraanverhuur

Van de buitenbouw van een woning tot het aanbrengen van plafonds bieden kranen voor het hijsen van zware materialen de ultieme oplossing. Kranen aanschaffen is echter een onmogelijke kost als je deze maar een paar keren nodig hebt. Niet alleen de aankoop van een kraan vraagt ontzettend veel geld, men moet ook rekening houden met het onderhoud en het opgeleid personeel dat een kraan alleen mag bedienen. Het huren van een kraan biedt daarom de beste oplossing.

Bespaar op zorgen door een kraanverhuur

Een kraan is een fantastische uitvinding. Omdat hij in staat is zwaar werk verrichten dat een mens niet kan klaarkrijgen. Hoewel hij uitermate geschikt is om zware materialen op te tillen, kan de kraan ook door een verkeerd gebruik een heel ernstig ongeluk veroorzaken. Als je een kraan wilt huren, huur je ook tegelijk bekwaam personeel mee in die niets anders dan de hele dag druk in de weer te zijn om de kraan te bedienen. Kraanverhuurders weten hun specialiteit en weten wat ze moeten doen op potentieel gevaar te ontwijken. Niemand wil natuurlijk op zijn geweten dat een kraan met het gewicht ineenstort.

kraanverhuur
Kraanverhuur kan zeker van toepassing komen bij bepaalde klussen.

Rekening houden met verschillende factoren

Omdat een kraan een horizontale positie beslaat, is het noodzakelijk om de ondergrond goed te controleren. Ook de bereikbaarheid van de kraan op de werk moet goed in acht genomen worden. Er moet voldoende plaats zijn om te kraan op te kunnen stellen. Een kraan is sowieso al een groot toestel, zorg dat er geen hindernissen de kraan kunnen beletten om binnen te rijden en op te stellen met namen aan gevaarlijke elektriciteitskabels. Houd ook rekening met het gewicht van de last die gedragen moet worden.

Kraanverhuur houdt zich bezig met de nodige vergunningen

Vanaf het moment dat er beslist wordt om een kraan te huren, moet men zich eerst afvragen welke vergunningen dienen aangevraagd te worden. Als je er geen idee van hebt, is dat opzicht helemaal niet erg, maar dan is het goed om vooraf met de kraanverhuurder te praten over het project. Het is toch handig om eerst een prijsofferte te vragen en het doel waarom de kraan gehuurd wordt. Zij kunnen tenslotte de vergunningen aanvragen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *