verbouwen

Problemen tijdens verbouwen in de winter

Eindelijk! Je hebt de sleutel van je nieuwe onderkomen gekregen. De komende tijd verbouw je je huis. Maar ook de winter staat voor de deur. Hoe pak je dit aan? En kun je wel verbouwen in de winter?

Maak een goede planning 

Een goede planning is vaak het halve werk. Je kunt deze planning ook aanpassen aan de weersomstandigheden. Zo probeer je te voorkomen dat je bijvoorbeeld kozijnen moet vervangen tijdens de regen. Een goede klusjesman kan je ook helpen met z’on planning en weet misschien wat wel en niet realistisch is in de winter.

verbouwen
Wil je gaan verbouwen en klussen? Dan is een goede planning van groot belang.

Niet de meest gunstige tijd van het jaar 

Wanneer je zelf gaat verbouwen, is het belangrijk om de juiste spullen aan te schaffen. In de zomer verbouw je misschien in je t-shirt, maar in de winter moet je jezelf er echt op kleden. Zeker wanneer je huis langere tijd heeft leeggestaan, kan het er erg koud zijn. Daarnaast is het handig om voldoende spullen te hebben om zaken te kunnen afdekken. Je wilt natuurlijk geen regen in je huis.

De winter kost tijd 

Over het algemeen kost verbouwen in de winter meer tijd. Je kunt last hebben van het weer, waardoor de verbouwing uitloopt. Daarnaast is het snel donker in huis. En dan moeten we ook de feestdagen niet vergeten, op deze dagen wordt vaak ook minder of niet geklust. Wanneer je een klusjesman of een klusbbureau hebt ingeschakeld, dan zullen zij ook niet werken tijdens de feestdagen. Omdat de verbouwing langer duurt, is het belangrijk je daar ook op voor te bereiden. Kun je niet slapen in je huis? Zorg dan voor vervangende woonruimte en plan dat niet te strak. Ook kan het zijn dat je geen wc of douche hebt. Heb je er al over nagedacht hoe je dat gaat doen?


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *