door

in

Wanneer je je eigen tuint wilt verbouwen, dan moet er een hoop gebeuren. Allereerst moet je heel de tuin leegmaken. Dat staat garant voor een aantal ritjes naar de stort. Daarnaast moet je gaan nadenken over een nieuwe inrichting van je tuin. In dit artikel lees je meer tips over wat absoluut niet mag ontbreken. Een voorbeeld is de buxus. De buxus of palmboompje is één van de meest voorkomende planten in de tuin. Door zijn lange leven en gemakkelijk onderhoud is het een zeer populair plantje.

Waarom een buxus in je tuin?

Een buxus kopen is altijd een goede beslissing. Dit is een soort van plant waar je echt alle kanten mee op kan. Je kan de buxus zowel kweken in de volle grond als in een pot. De hoogte van de plant hangt af van welke soort buxus je neemt maar de gemiddelde hoogte is tussen 1 meter en 3 meter. Het is bijna de vaakst verkochte tuinplant op de markt. Een buxus kopen kan bijvoorbeeld bij Haag-Heg.

Is een buxus kweken moeilijk?

Om een buxus de baas te kunnen moet je niet echt over groene vingers beschikken. Het is niet echt een kunst want het is een stevige plant die overal zijn plaatsje vindt.Ze groeit zowel in de zon als in de schaduw. De buxus bloeit in maart. Het gehele seizoen kan ze worden ingeplant. Het snoeien gaat heel gemakkelijk en wanneer je over een kunstzinnige geest beschikt, kan je de buxus met gemak in de meest verschillende modellen snoeien. Je kan ze midden van je tuin plaatsen als decoratiestuk maar je kan de buxus ook kopen om als natuurlijke afscheiding de gebruiken in je tuin.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *