kast op maat

Waar moet een goede kast aan voldoen? 3 Tips

door

in

Op zoek naar een kast is nog niet zo gemakkelijk. Natuurlijk, je moet weten in welke ruimte deze komt te staan, wat er in moet komen en hoe die er uit moet komen te zien. Maar eigenlijk gaat het nog verder. Van een goed gekozen kast heb je namelijk erg veel plezier. Een praktische indeling zorgt voor veel gebruikersgemak. Deze keer geven we je drie tips voor een goede kledingkast.

De juiste indeling van de kast

Door een goede indeling heb je veel gemak van een kast. En om de juiste indeling te kunnen bepalen, is het goed om te kijken naar wie je bent en wat je meestal voor type kleding draagt. Heb je bijvoorbeeld vaak een pak aan, dan wil je een ruim hanggedeelte voor je colberts en een goed broekenrek voor de pantalons. Draag je juist vaak spijkerbroeken en sweaters, dan zul je meer gemak hebben van een leggedeelte met voldoende schappen. En als je helemaal in de ban bent van Marie Kondo, dan  zul je waarschijnlijk voor een ladesysteem gaan. Door alles opgevouwen in lades te plaatsen, houd je goed overzicht en ziet het er superstrak uit.

kasten
Een mooie kast op maat laten maken

Handige hangers en hulpmiddelen

Nadat je de basis indeling hebt gekozen, is het tijd voor handige hulpmiddelen. Met een beetje creativiteit kun je namelijk nog veel meer kwijt. Er zijn verschillende hangers en gadgets te koop waarmee je kleine producten zoals sieraden en riemen gemakkelijk kunt opbergen. En ook voor sokken en ondergoed zijn speciale inzetstukken te koop, vaak voorzien van kleine vakjes.

Mooie kasten (op maat)

En last but not least; een kast moet er natuurlijk mooi uitzien. Zeker niet onbelangrijk. Het moet passen bij je woonstijl en interieur. Hoewel dit vaak de stap is waarmee veel mensen hun zoektocht naar een kast beginnen, is het aan te raden pas op het laatste moment naar de uitstraling van de kast te kijken. Er zijn op dit moment heel veel verschillende woonstijlen en voor elke stijl is wel een kast te vinden. Verder is er veel keuze in formaten van kasten, van hoge kasten tot aan het plafond tot een lage kasten en dressoirs. En mocht je de droomkast helemaal niet kunnen vinden, dan is het altijd nog mogelijk om een kast op maat te laten maken. Perfectie gegarandeerd.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *