keuken demonteren

Keuken demonteren: hier moet je op letten!

door

in

Wanneer je je keuken gaat demonteren, dan is het wel belangrijk dat je dit op de juiste manier aanpakt. Je moet aan allerlei zaken denken. Je moet hebben gekozen wat je nieuwe keuken wordt. Je gaat een container huren in Hilversum of waar je ook gaat verbouwen. Je zorgt voor gereedschap. Er zijn daarnaast nog veel meer dingen om op te letten waar je misschien niet direct aan hebt gedacht. Daarom kan je daar op deze plek meer over leren. Zo kan je het op een goede manier aanpakken.

Het juiste voorwerk doen

In de keuken komt alles samen. Dit kan je letterlijk nemen. Daarom moet je dus ook wel de juiste voorbereidingen treffen. Ga je de keuken demonteren, dan zorg je dus eerst dat het water afgekoppeld is en de elektriciteit is onderbroken. Je wilt niet tijdens het demontagewerk met problemen worden geconfronteerd die voor veel tijdverlies en grote schade kunnen zorgen. Wees daar dus altijd slim in en zorg dat dit geregeld is. Het werkt ook voor jezelf een stuk veiliger als je dit geregeld hebt.

De oude keuken afvoeren

Zorg dat je geregeld hebt dat de oude keuken ook afgevoerd kan worden. Als je een container huurt, dan kan je dit vaak direct ook laten verzorgen als de container wordt opgehaald. Bij Paridon Containers kun je eenvoudig en voordelig een bouwcontainer huren. Ga je het zelf doen, zorg dan in ieder geval voor een aanhanger voor het vervoer en bekijk wat je allemaal wel en niet mag in jouw gemeente als het gaat om het afvoeren van puin en andere materialen. Het is belangrijk dat je hier goed van op de hoogte bent als je gaat werken.

keuken verbouwen
Ga jij je keuken verbouwen?

Werken met een stappenplan

Om het op de juiste manier aan te pakken, is het slim om een stappenplan te volgen voor de demontage van de keuken. Daarin staat bijvoorbeeld beschreven in welke volgorde je het best kunt werken. Dat betekent beginnen bij de deurtjes en de inbouwapparatuur en dan pas met het echte slopen beginnen. Ook kan je daarin terugvinden hoe ver je de keuken kunt demonteren. Denk bijvoorbeeld aan het losschroeven van de scharnieren, handgrepen en meer. Zo wordt het wel wat gemakkelijker voor jou te doen.

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *