bouwafval container

Wat te doen met het bouwafval bij een verbouwing?

Als je van plan bent eens flink te gaan klussen moet je waarschijnlijk nadenken over het verwerken van jouw afval. Er zijn verschillende opties. Zo kun je een aanhanger huren en meerdere tripjes maken naar de vuilstort, of kun je een bouwafval container huren om daar alles simpelweg in te storten. Een logische eerste stap in het plannen van de manier waarop je met je vuil om zal gaan, is het inventariseren van wat voor soort afval je precies loodsen moet. Ga je bijvoorbeeld iets in de tuin doen, dan moet je rekening houden met grote hopen grond. Als je daarentegen iets aan het dak verbouwt, zal dakafval jouw grootste zorg zijn. 

Afval scheiden 

Welke manier je ook kiest voor het wegwerken van jouw afval, er zijn altijd een aantal regels die in acht genomen dienen te worden. Op de vuilstort, of de milieustraat, is het verplicht om al jouw afval nauwkeurig en naar behoren te scheiden. Als je dit niet doet, dan staat je een grote boete te wachten. Het scheiden van het afval kan een hoop tijd in beslag nemen, evenals het op- en neer rijden naar de milieustraat zelf. Bij een bouwafval container heb je het voordeel dat de prijzen die de bedrijven die de container aanbieden vaak inclusief zijn. Dit betekent dat zij gratis en voor niets jouw afval voor je zullen scheiden nadat ze de container weer hebben opgehaald. Dit gebeurt ook wanneer je aan puincontainer op Puincontainershop.nl huurt. Wellicht is het ietsjes goedkoper om zelf het bouwafval te scheiden, maar dit kost ontzettend veel tijd en moeite. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten tijdens een verbouwing. Let er wel op dat grond en dakafval soms niet bij de rest van het bouwafval gegooid mag worden. Bij vragen kun je altijd het verhuurbedrijf bellen. 

verbouwing
Verwerking van afval tijdens een verbouwing

Milieuvriendelijke verwerking 

Het mag dan misschien gemakkelijk zijn om alles in één grote container te gooien, bepaald milieuvriendelijk is dit niet. Ook is het belangrijk dat je een inschatting maakt van de milieuvriendelijkheid van het bedrijf dat je inschakelt voor jouw inzameling. Informeer je van tevoren goed over de manier waarop zij je afval verwerken nadat je weer hebt laten ophalen. In het kort, bouwafval kan zowel met een aanhanger naar de milieustraat of in een grote bouwafval container op de stoep. Ieder heeft zijn voor- en nadelen.

Bekijk hier andere woonblogs.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *