verhuizen

Verhuizen door gebruik te maken van een verhuislift

door

in

Wanneer je gaat verhuizen, moet je heel wat zaken voorbereiden. Je hebt bij een verhuizing de keus om het allemaal zelf te regelen of het over te laten aan een erkende verhuizer. Als je de verhuizing door een erkende verhuizer laat uitvoeren, hoef je zelf niet veel te doen. Je kunt zelfs afspreken dat ze de spullen inpakken en uit elkaar halen en op de plaats van bestemming weer in elkaar zetten. Omdat daar echter een behoorlijk kostenplaatje aan vastzit, zou je kunnen besluiten om de verhuizing zelf te doen met enkele goede vrienden. Wanneer je verhuisd naar een etage op de derde verdieping van een gebouw, kun je de meubels en dergelijke zelf naar boven sjouwen of gebruik maken van een verhuislift. Soms moet je wel gebruik maken van een verhuislift. In veel gebouwen zijn de liften te klein om er een grote kast in te plaatsen. Ook kan de trap te smal zijn. Om toch je spullen op een veilige en snelle manier boven te krijgen, ben je dan verplicht verplicht een verhuislift te huren.

Het gebruik van een verhuislift

Door gebruik te maken van een verhuislift vermijd je lastige situaties, zoals kleine trappenhuizen, smalle deuropeningen en scherpe trappenbochten. Je kunt met een verhuislift via het balkon of raam kasten en dergelijke naar binnen verhuizen. Deze manier van verhuizen gaat niet alleen sneller, maar is ook veiliger. Met een verhuislift bespaar je veel sjouwwerk. Toch zijn er regels waaraan je je moet houden bij het gebruik van een verhuislift.

verhuislift
Heb jij een verhuislift nodig?

Waar je aan moet voldoen om een verhuislift te kunnen gebruiken

Om een verhuislift te mogen gebruiken is in veel gemeenten een vergunning nodig. Je kunt de vergunning aanvragen bij de gemeente. In straten waar veel verkeer is of waar er regelmatig mensen over de straat lopen, heb je zo’n vergunning nodig. De ruimte die een verhuislift moet hebben, moet altijd voldoende groot zijn. Hij mag niet meer dan 7 meter van de muur afstaan. De hoek van de verhuislift moet voldoende zijn. De verhuislift moet op een ruime en veilige plaats staan. Dat is ongeveer 1,5 keer de grootte van een parkeerplaats. Het gewicht dat op het plateau van een verhuislift mag worden geplaatst is afhankelijk van de verhuislift. Het is verstandig dat je bij de huur van een verhuislift ook de bediende erbij huurt. Die persoon heeft ervaring en weet precies hoe het plateau beladen moet worden. Al je spullen zullen met een verhuislift vrij snel verhuisd kunnen worden, zonder dat er problemen ontstaan.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *