Dakkapellen zijn er in allerlei soorten en maten

Dakkapellen plaatsen

Iedere donkere zolder is om te toveren in een prachtig kamertje. En dit door aan één kant, of nog beter aan beide kanten, een dakkapel te plaatsen. Vroeger werd een huis net een duiventil met een dakkapel. Vandaag de dag is het een sieraad voor je huis. En een extra kamertje in huis, wie wil dat niet?

Makkelijk en snel

Vaak kan een dakkapel in één dag geplaatst worden. Timmerlieden maken een gat in het dak van de woning. De dakkapel kom voorgefabriceerd, het zogeheten prefab, aan op een vrachtwagen, en wordt zo met een kraan op het gat in het dak geplaatst. Het is dan nog een kwestie van afwerken. De dakkapel moet natuurlijk geen water doorlaten. Het is van belang dat aan het einde van de dag het dak volledig dicht is. En dat is goed mogelijk, daarom een dakkapel in één dag. Veel dakkapellen lijken van hout maar zijn van kunststof. Het is uitgesloten dat de dakkapel gaat rotten en onderhoud is niet nodig. Kunststof hoeft niet regelmatig overgeschilderd te worden. Een moderne dakkapel geeft geen extra onderhoud met kosten aan de woning.

Dakkapellen kun je op maat laten maken

Waarde van de woning

Naast het eigen genot van het extra zolderkamertje is het huis ook meer waard als het een dakkapel heeft. Ook zal de woning sneller te verkopen zijn. Een dakkapel is dus zeer zeker een investering te noemen. Het valt onder woningverbetering. Door al deze voordelen is het overwegen van het plaatsen van een dakkapel waard. Ongetwijfeld zal je in de regio een bedrijf hebben die op internet de kosten voor het plaatsen van een dakkapel aangeeft; ikzelf zag bedragen van rond de vijfduizend euro. Anders is het bedrijf te benaderen voor een vrijblijvende offerte. De voordelen zijn er, en moeilijk is het niet.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *