Verbouwen: vraag toestemming aan de gemeente

door

in

Je loopt er al een tijdje bijna letterlijk tegenaan, de kamer of de keuken is net een beetje te klein. Het wordt tijd om het probleempje op te lossen: met een verbouwing creëer je de ruimte die je nodig hebt.

Afmetingen

Bij de aanschaf van de woning was alles nog helemaal in orde. Maar met het veranderen van je gezin of andere omstandigheden begint de beschikbare ruimte snel al te vol te worden. Zeker als de tuin groot genoeg is liggen er mogelijkheden om met een verbouwing de kamer of de keuken letterlijk in een nieuw en groter jasje te steken.

Vergunning

Om een stuk aan je woning te zetten is er in de meeste gevallen toestemming nodig van de gemeente. Vraag daarom bij je gemeente eerst na wat de mogelijkheden zijn en of je plannen wel passen in het heersende bestemmingsplan. Als de mogelijkheden er zijn, dan zal er voor een gedetailleerde bouwtekening gezorgd moeten worden. Die heb je nodig voor aanvragen van de vergunning, maar ook de bouwploeg maakt hier gebruik van. Zo’n tekening kun je laten maken bij een architect.

Aan de slag

Als al het papierwerk achter de rug is en de vergunning is binnen, dan kan de bouwploeg aan de slag. Een spannend maar leuk proces!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *