Bij verbouwing kan goedkoop duurkoop zijn

door

in

De verbouwing van je huis is iets om naar uit te kijken. Het stof en de ongemakken neem je graag voor lief, want eindelijk wordt bijvoorbeeld die nieuwe dakkapel geplaatst. Zorg wel dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Waaruit bestaat een goede voorbereiding?

Weet wat je wilt

Begin pas aan het verbouwen van je huis als je precies weet hoe het resultaat eruit moet gaan zien. Te vaak wijzigen mensen de plannen als de verbouwing al in volle gang is. Vaak is dat funest voor de financiële planning. De enige die er beter van wordt is je aannemer. Zijn rekening zal immers een stuk hoger uitvallen.

Neem tegenvallers in je begroting op

Het is belangrijk dat je financiële tegenvallers kunt opvangen. Hou in je begroting rekening met het slechtst mogelijke scenario als een situatie vooraf niet goed in te schatten valt. Je zult niet de eerste zijn die de verbouwing van zijn huis moet stilleggen omdat het geld op is.

Maak goede afspraken met de aannemer

Goedkoop kan achteraf duurkoop blijken te zijn. Het is daarom verstandig om in zee te gaan met een aannemer die is aangesloten bij Bouwend Nederland. Leg de afspraken met de aannemer ook goed vast. Via de website van de Vereniging Eigen Huis kun je een standaard ‘Verbouwingsovereenkomst’ downloaden.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *