Verbouwen. Hoe doe je dat?

door

in

Afgelopen zomer werden de plannen gemaakt om het huis eens flink op de schop te nemen. De aanbouw – in dit geval betrof het een serre – ging plat, de verouderde vloer eveneens. Er werd aan het huis een nieuw tuinhuis gemaakt, en er kwamen nieuwe kozijnen. De wanden werden opnieuw gestuukt en de complete tuin wordt opnieuw aangelegd. Een project wat maanden zou duren. Hoe zorg je ervoor dat zo’n groot project goed tot zijn recht komt.

De aannemer komt langs.

Allereerst zorg je ervoor dat je met een aannemer praat. Je verteld hem je plannen en zorgt ervoor dat alles wordt besproken. De aannemer zal uitleggen of alles haalbaar is, en waar je op moet letten tijdens de verbouwing. Vervolgens keert hij naar huis en zal een prijsopgave voorleggen. Zodra je akkoord bent met de prijs, kan gestart worden met de verbouwing.

Start van de verbouwing. Slopen of laten slopen?

De verbouwing gaat van start. Er moet gesloopt worden. Je kan een hoop geld besparen wanneer je zelf gaat slopen. Dit kost veel tijd en kracht, maar een hoop geld scheelt het wel. In dit geval werd ervoor gekozen om zelf te slopen. Tijdens het WK werd de vloer eruit gesloopt en vlak gemaakt. Zwaar werk, maar er werd voldoening uitgehaald. Je loopt met een extra smile op je gezicht wanneer Nederland extra goed presteerde. Je voelt de pijntjes minder.

De aanbouw en de vloer

Het sloopwerk is gedaan. Hard werken loont uiteindelijk. De serre is inmiddels plat, en de aanbouw wordt gestart. Schitterend hoe het eind resultaat is. De vloer wordt inmiddels ook gelegd. Dit wordt zeer secuur gedaan. Met als eindresultaat dat je in – op het oog – een compleet nieuwe woning komt. Het stuukwerk ziet er top uit, de nieuwe vloer en aanbouw staan prachtig. Enkel nog een puntje wat gedaan moet worden: het huis schilderen van buiten. Daar wordt echter mee gewacht tot volgend jaar zomer. Immers het geld groeit niet op de rug.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *