Dakkapel

door

in

Je hebt verschillende soorten dakkappellen. Wanneer u een dakkapel kiest zijn natuurlijk de kosten erg belangrijk. De kosten kunnen vooraf erg onduidelijk zijn. Men weet niet vooraf welke problemen men zal tegenkomen tijdens het verbouwen. Toch is dat een van de belangrijkste factoren als u uw dak wilt gaan uitbouwen.

Soorten dakkapellen

U kunt bij een dakkapel kiezen uit grofweg drie soorten namelijk: een houten dakkapel, kunststof dakkapel en een prefab dakkapel.
Een houten dakkapel is over het algemeen de goedkoopste uitvoering. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het materiaal dat gebruikt wordt. De duurbaarheid van hout is minder dan van kunststof.
De meeste soorten dakkapellen zijn hoekig van vorm en hebben een plat dak. Voor deze variant is het van groot belang dat de afwatering op het platte dak van het dakkapel goed wordt aangebracht. Bij een slechte dakbedekking zal er gemakkelijk een lekkage kunnen ontstaan.

Dakpannen

Bij een schuin dak van de dakkapel kan worden gekozen voor dakpannen of bijvoorbeeld leisteen. Zo’n schuin dak is duurder dan een recht dak. Het aantal manuren is groter dus het arbeidsloon is hoger. Het wordt over het algemeen als optisch mooier ervaren.

Renoveren

Je kan ook een bestaand dakkapel laten renoveren. Wanneer je dat laat doen door een erkend bedrijf zal het, als het is afgewerkt, er weer uitzien als een nieuw dakkapel.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *