Verbouwen. Hoe kan je geld besparen?

door

in

Zodra je van plan bent om te gaan verbouwen weet je één ding zeker: de kosten gaan erg hoog oplopen. Als je handig bent in klussen, kan je een hoop dingen wellicht zelf. Aan de andere kant: je kan het ook uitbesteden. Als je het aan mij vraagt, geef ik de voorkeur aan zoveel mogelijk zelf doen. Je kan een euro immers maar slechts één keer uitgeven.

 

Het uitslopen.

 

Zodra je zelf gaat slopen, weet je pas écht wat voor woning je hebt. Je ziet wat er mogelijk allemaal mis is met het huis, en daar kan je dan weer op inspelen. Zodra je huis helemaal is leeggeruimd, kan je het ontwerp wat je in gedachten hebt helemaal nog eens laten bezinken. Je weet dan pas zeker of je dat ontwerp echt wilt, of er nog aanpassingen aan wilt zien.

Verlof nemen

 

Een veel gemaakte fout is dat je tijdens de verbouwing geen verlof neemt van je werk. Sloopwerk neemt flink aantal dagen in beslag. Zodra je geen vrij neemt van je werk, kan je al gauw enkele zondagen bezig zijn. Een maand vliegt dan zo voorbij. Zit je daar in de bende. Zodra je een week vrij pakt, heb je binnen een week al je sloopwerk gedaan.

Aanbouwen

 

Wanneer je een weekje vrij hebt genomen, kan de aanbouw beginnen. Je huurt het personeel in en zij zorgen ervoor dat je woning er top uit komt te zien. Het kost een aantal vrije dagen, maar je krijgt er een schitterende woning voor terug. Win-win-situatie. Toch?


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *