slotenmaker

Veilig wonen in je nieuwe buurt

door

in

Voor mensen die pas verhuisd zijn duurt het altijd even voordat zij een veilig gevoel in de nieuwe woning ervaren. Het blijft toch een vreemde plek waar je ’s avonds andere soort geluiden hoort dan in het huis waar je voorheen woonachtig was. Daarbij komt ook nog eens dat uit statistieken blijkt dat mensen die pas naar een nieuwe buurt zijn verhuisd eerder slachtoffer zullen worden van een woninginbraak. Het gevoel van onveiligheid is daarom toch enigszins gegrond. In dit artikel vertellen we je met de hulp van deze erkende slotenmaker waarom de verhoogde inbraakstatistiek bestaat. Ook geven we je een aantal tips waardoor je veilig kunt wonen in je nieuwe buurt.

Meteen inbraakbeveiliging regelen

Tijdens een verhuizing heb je het natuurlijk altijd enorm druk. Zoveel verschillende dingen moeten gedaan worden waardoor er te weinig uren in de dag zitten om alles gedaan te krijgen. Je moet daarom prioriteiten stellen wat het eerste geregeld moet worden. De slotenmaker in Schiedam adviseert je om het regelen van een goede inbraakbeveiliging zeker tot de hoogste prioriteit moet horen. Laat bijvoorbeeld de sloten vervangen. Je weet namelijk nooit zeker wie er nog sleutels hebben van de oude sloten op deuren en ramen.

Nodig inbrekers niet uit in je woning

Het vervangen van sloten, installeren van een alarmsysteem en plaatsen van buitenverlichting zijn goede manieren om het inbrekers lastiger te maken. Je kan hiermee volgens de slotenmaker in Schiedam de kans op inbraken al een heel stuk verkleinen. Wat ook zeer belangrijk is wanneer je net verhuisd bent is ervoor zorgen dat je inbrekers niet uitnodigt om in te breken. Hang bijvoorbeeld meteen gordijnen op zodat mensen niet van buitenaf kunnen zien wat er allemaal binnen staat. Zet ook geen dozen van dure aankopen voor je woning bij de vuilnis. Een doos van een grote breedbeeldtelevisie is als een uitnodiging voor inbrekers.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *