Tarieven van vochtbestrijding

door

in

Als er iets niet tof is zijn het vochtproblemen in huis. Het is vereist om het vochtprobleem zo vlug als het kan te bestrijden. Te veel vochtigheid uw woning kan zorgen voor langdurige schade en biedt een broedplaats voor ongedierte en schimmels. Er zijn diverse methodes om vochtigheid in uw bedrijf te bestrijden, afhankelijk van de situatie. In dit artikel praten we over wat de tarieven zijn van vochtbestrijding.

Vochtoverlast

Als eerste moeten we vochtoverlast in uw bedrijf indelen in verschillende onderdelen om een beter beeld te krijgen bij de soort vochtbestrijding en de kosten hiervan:

  • Wateroverlast – bijvoorbeeld het onder water staan van een kelder in uw woning
  • Indringend vocht – zoals vochtplekken in plafonds of muren
  • Condensatie – onder andere wasem op de ramen

Wat zijn de kosten voor het oplossen van condensatie in huis : Condensatieproblemen in huis  zijn doorgaans vlot op te lossen en dat voor niet al te veel geld. Zorg ervoor dat je de ruimte waar het probleem zich bevindt goed ventileert door bijvoorbeeld een deur open te laten of een raam open te zetten. Is dit niet of slecht mogelijk denk dan onder andere eens aan een vochtvreter die je kan plaatsen in de vochtige ruimten. of breng  een ventilatierooster aan voor een meer blijvende oplossing.

De kosten van een vochtvreter  variëren tussen de vijf en de vijftien euro en navullingen hiervoor zijn goedkoper. Een vochtvreter werkt zonder geluid en gebruikt geen energie. Als je een ventilatierooster moet laten plaatsen varieert dit aanzienlijk in prijs en is het vooral sterk afhankelijk van  de plaats waarop het toegepast kan worden (bijvoorbeeld in het raam, spouwmuur).

Tarieven oplossen doordringend vocht: Doordringend vocht is een serieuzer probleem dan condensatie in huis. Doordringend vocht komt regelmatig voor in de muren van een woonhuis die regelrecht zijn verbonden met de buitenwereld. Deze hebben veel te verduren door de vochtige weersomstandigheden in Nederland.

Impregneren

De aanleiding van dit doordringende vocht is dikwijls te aan metselwerk wat verouderd is en of een poreuzer wordende steen. Hierdoor trekt het vocht van buiten sneller in de steen. Correct ventileren alleen is geen mogelijkheid meer en vocht hoopt zich op in de wand en dringt door. Een goede oplossing hiervoor is het impregneren van de muren waardoor de muur vochtwerend wordt maar wel blijft ‘lucht blijft ademen’ Het aanbrengen van een duurzame afscherming

De tarieven van een gevel impregneren vallen best mee, met prijzen vanaf vijf euro per vierkante meter kan dit een goedkope oplossing zijn van vochtbestrijding.

Indien het doordringend vocht een afwijkende aanleiding heeft dan de weersinvloeden kan het onder andere zijn dat er een waterleiding lekt in de wand. Dit lek moet worden opgespoord en gerepareerd worden. Een deel van de muur moet worden opengemaakt (voornamelijk alleen de plek waar de lekkage zat en iets eromheen)

De kosten van een afvoer herstellen in een muur zijn lastig in te schatten wat we je wel kunnen vertellen is dat iemand die karwei correct zou moeten kunnen verrichten tussen de dertig en vijftig euro per uur zal kosten exclusief gebruikt benodigdheden.

Wat zijn de tarieven voor het beëindigen van lekkages. Als je last hebt van een kelder die is ondergelopen of grondwater dient er ook zo vlug mogelijk voor een uitkomst worden gezorgd. De oorzaken voor deze problemen zijn uiteenlopend. Voor kwesties met dit karakter is het steeds nodig een professional het op te laten lossen.

Over het kostenplaatje valt weinig te mededelen, wel wordt dit meestal geheel of voor een deel verzekerd door de verzekeringspolis.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *