Tips bij het aanschaffen van een veranda

door

in

Wat leuk, jullie willen een veranda aanschaffen! Daar komt alleen van alles bij kijken. Je moet denken aan de grootte, soort materiaal, de ligging en nog wat andere kleine dingen. Waar begin je met je zoektocht en wat zijn de belangrijkste punten die ik erbij moet houden?

Variatie in prijs

Veranda’s zijn er in verschillende soorten materialen. Je kan denken aan PVC, hout, staal, aluminium, kunststof of je kan zelfs denken aan glas. Als je het goedkoop wilt houden moet je kijken naar veranda’s van PCV. Helaas kan dit materiaal wel uitzetten bij warmte. Als je een iets luxere uitstraling wilt en iets meer kan uitgeven kan je kijken naar een veranda van hout. Wanneer je jouw veranda er echt luxe uit wilt laten zien, kan je kijken naar de mogelijkheden om hem van glas te maken. Het nadeel is dan natuurlijk wel dat je elke vieze vlek hierop zal zien.

Zonnige kant of juist niet

Wil je het grootste gedeelte van de dag kunnen genieten van de zon onder de veranda? Plaats de veranda dan richting het zuiden. Wanneer de zon dan lekker schijnt, kan het wel erg warm worden. Ben je echt een ochtendmens en wil je lekker in de zon ontbijten? Plaats je veranda dan richting het oosten. Wil je vooral in de avond genieten van de zon onder de veranda? Dan moet je voor het westen kiezen. Wil je liever helemaal geen zon erop hebben maar gewoon lekker overdekt zitten? Dan moet je de veranda richting het noorden plaatsen. Aanrader: plaats dan wel iets van een verwarming onder je veranda! Dan kan je er in de avond ook nog wel genieten.

Vergunning

Het is altijd een gedoe, maar het moet toch echt. Wanneer je een veranda aan je huis wilt bouwen moet je een vergunning aanvragen bij een gemeente. Vergeet dit niet, anders heb je misschien wel een probleem en dat wil je natuurlijk niet. Genieten van je nieuwe veranda is het enige wat je wilt!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *