mogelijkheden grasmaaier

Tijd voor een nieuwe grasmaaier? Dit zijn de mogelijkheden

door

in

Is jouw gazonmaaier aan vervanging toe en ben je op zoek naar een nieuwe maaier die helemaal past bij jouw gazon? Van accu grasmaaiers tot zitmaaiers en van robotmaaiers tot handmatige duwmaaiers, het aanbod op het gebied grasmaaiers is groot. Om jou te helpen met het maken van een keuze, hebben wij voor elk soort gazon een passende maaier op een rijtje gezet. Zo weet je precies welke gazonmaaier het beste bij jouw gazon past.

Klein gazon: De voordelen van een duwmaaier

Heeft jouw tuin een klein gazon en ben je op zoek naar een compacte maaier waarmee je het gazon snel en zonder teveel gedoe kunt maaien? Dan is een handmatige duwmaaier de beste keuze. Door de maaier over het gazon te duwen wordt het gazon gemaaid. Duwmaaiers zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo kan je kiezen voor een duwmaaier met of zonder een opvangbak en zijn er duwmaaiers met verschillende breedtes verkrijgbaar. Hoe kleiner jouw gazon, hoe smaller de maaier kan zijn.

nieuwe grasmaaier
Welke grasmaaier past het beste bij jouw gazon?

Middelgroot gazon: Zorgeloos maaien met een accu grasmaaier

Bij middelgrote gazons is een ‘gewone’ grasmaaier vaak het meest geschikt. Gewone grasmaaiers zijn motorisch of elektrisch aangestuurde grasmaaiers die je zelf over het gazon moet duwen. De grasmaaier voert de maaiwerkzaamheden voor jou uit, waardoor deze vorm van grasmaaien minder intensief is als een handmatige duwmaaier. Gewone grasmaaiers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Ben jij op zoek naar een relatief geluidsarme, milieuvriendelijke grasmaaier zonder stinkende uitlaatgassen? Dan is een grasmaaier op accu de beste keuze. Een accu grasmaaier zorgt ervoor dat je zonder geluidsoverlast te veroorzaken het gazon kunt maaien, het milieu niet onnodig belast wordt met vervuilende uitlaatgassen en jij bovendien niet beperkt wordt door de lengte van een snoer, zoals bij een elektrische grasmaaier.

Groot gazon: Het gemak van een zitmaaier

Heb jij een groot gazon en wil je niet teveel tijd en energie kwijt zijn aan het maaien van het gazon? Dan is een zitmaaier de beste keuze voor jou. Een zitmaaier heeft als grootste voordeel dat je zelf vrij weinig hoeft te doen. Je kan op de maaier gaan zitten en met behulp van het gaspedaal begint deze te rijden en te maaien. Zitmaaiers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kan je kiezen voor een grote zitmaaier die rijdt op brandstof, maar zijn er ook kleinere modellen verkrijgbaar, die worden aangestuurd door een accu.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *