onderhoud bomen

Alles wat je moet weten over boomverzorging

door

in

Het onderhoud van de tuin kan in verschillende categorieën worden verdeeld. Zo heb je gazononderhoud, onkruidbestrijding, algemeen onderhoud (zoals het reinigen van de bestrating), snoeiwerkzaamheden en boomonderhoud. Boomonderhoud, ook wel boomverzorging genoemd, is één van de meest intensieve vormen van tuinonderhoud. Bomen hebben veel onderhoud nodig, maar zijn helaas niet altijd de meest eenvoudige objecten in de tuin om te onderhouden. Wij vertellen je alles wat je moet weten over boomverzorging en hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Over boomverzorging

Boomverzorging is een verzamelnaam voor alle werkzaamheden die uitgevoerd moeten/kunnen worden om een boom gezond, mooi en veilig te houden. Boomverzorging begint al bij het planten van een boom. Door een boom op de juiste wijze te planten kan de levensduur aanzienlijk verlengd worden en is de kans op schade, ziektes en andere problemen zo klein mogelijk. Een ander belangrijk onderdeel van boomverzorging is het snoeien van bomen. Door een boom regelmatig te snoeien kunnen er geen topzware takken ontwikkelen, wordt de kroon van de boom niet te groot en blijft de boom de juiste vorm en grootte behouden. Als laatste is het belangrijk dat een boom regelmatig gecontroleerd wordt op boomziektes en andere plagen. Door regelmatig een controle uit te laten voeren kan schade voorkomen worden en kunnen de meeste ziektes en plagen effectief bestreden worden.

boomverzorging
Wat houdt boomverzorging in en hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Het belang van goede boomverzorging

Boomverzorging is geen luxe, maar in de meeste gevallen pure noodzaak. Om topzware takken, zichts- of doorgangsbelemmering en rotten te voorkomen moeten de meeste bomen regelmatig een controle ondergaan en gesnoeid worden. Daarnaast kunnen bomen gesnoeid worden om de uitstraling van de omgeving te behouden. Goede boomverzorging zorgt ervoor dat de esthetiek van de omgeving bewaard blijft, houdt de omgeving veilig en de boom gezond. Hierdoor kan jij jarenlang onbezorgd genieten van jouw bomen.

Boomverzorging zelf uitvoeren of uitbesteden

Heb jij een aantal prachtige bomen in jouw tuin of op jouw perceel staan en twijfel je of je de boomverzorging zelf uit kunt voeren of beter uit kunt besteden? Over het algemeen geldt dat je, mits je zelf een beetje verstand hebt van groen en tuinieren, de boomverzorging voor kleine, jonge bomen gewoon zelf uit kunt voeren. De boomverzorging van grotere, oudere bomen kan je daarentegen beter overdragen aan een specialist. Een boomverzorgingsbedrijf kan deze bomen op veilige en gewenste wijze onderhouden, waardoor jouw bomen gezond en veilig blijven en jij er nog jarenlang van kunt blijven genieten.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *