wandtegels

De leukste type wandtegels voor in de keuken

door

in

Ben je op zoek naar wandtegels voor in je keuken? In een keuken kunnen tegels op de achterwand eigenlijk niet meer ontbreken. Maar voor welk type wandtegel ga je? In dit blog lichten we wat mooie wandtegels uit en vertellen we je meer over de verschillende soorten stijlen.  

Waarom eigenlijk kiezen voor wandtegels in de keuken? 

Er zitten veel voordelen aan het hebben van wandtegels in je keuken. Ten eerste is dit de meest hygiënische optie. Door het gladde oppervlak van de tegel is vuil gemakkelijk te verwijderen. Tegels zijn verder ook warmtebestendig. Dit is niet het eerste waar je aan denkt, maar het is wel heel belangrijk. Tijdens het koken komt er veel warmte vrij, en tegels kunnen hier goed tegen. Heb je geen tegels? Dan kunnen er lelijke permanente vlekken op de wand ontstaan. Zonde dus. 
Als laatst zijn tegels ook zeer kras- en stootbestendig. In een keuken gebeuren toch vaak ongelukjes, maar tegels zijn hier tegen bestand. Zo blijft je achterwand mooi!  

De look en uitstraling 

Er zijn enorm veel soorten wandtegels. Als je op zoek bent naar wandtegels is het eerst goed om te kijken welke stijl bij jouw keuken past. We hebben hieronder een aantal op een rijtje gezet:  

Klassiek: als je een klassieke keuken hebt, dan heb je een ruimte met een warme en klassieke stijl. Hierbij passen vaak mooie rustige tegels, in kleuren als wit, grijs en taupe.  

Vintage: als je een vintage keuken hebt, dan heb je waarschijnlijk een echte retro stijl. Hierbij passen goed rustieke tegels met wat meer structuur, of een oud effect. Ook tegeltjes met patronen staan erg goed.  

Industrieel: als je een industriële keuken hebt, houd je waarschijnlijk van erg modern. Hierbij passen wandtegels met een grijstinten vaak goed.  

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten keukens, maar je kunt altijd bedenken wat bij jou stijl past.   

wandtegels in keuken
Welk type wandtegel past er bij mijn keuken?

Kleur 

Het vaakst wordt er gekozen voor neutrale kleuren als wandtegel. Denk hierbij aan zwart, grijs, wit of antraciet. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Met de kleur van je tegels, kan je de keuken een hele andere uitstraling geven. 

De leukste soorten wandtegels 

Nu ben je natuurlijk vooral benieuwd naar wat nou leuke soorten wandtegels zijn. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet 

Patronen 

Iets wat weer helemaal terug is, zijn de Portugese en Marokkaanse tegels met leuke patronen. Dit geeft je keuken een mediterrane stijl. Je vind deze tegels in alle soorten en maten terug. Wat dacht je van de tegel met verschillende blauwe printjes? Maar je kunt ook voor grijs gaan, om het toch een iets moderne uitstraling te geven. Met deze patroontjes is heel veel mogelijk, en het  geeft je keuken een hele eigen uitstraling!  

Rustiek  

Een ander type wandtegel wat erg leuk is, is de rustieke wandtegel. Kies voor een tegel met reliëf of een meer vintage look. Bij deze stijl voeg je wat ruws toe en dit past ook goed in contrast met een verder erg strakke keuken. Wat dacht je van deze tegel met een duidelijk reliëf, of deze tegel met een vintage look?  

Nog meer leuke wandtegels bekijken?  

Op het internet vind je tegenwoordig een enorm assortiment van wandtegels voor in de keuken. Er is dus voor iedereen wel wat te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens bij Tegelcentrum Siddeburen. Zij hebben een groot assortiment in wandtegels in allerlei stijlen.  

Veel succes gewenst met het uitzoeken van jouw wandtegels!  


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *