raamkozijn plaatsen

Raamkozijn: hoe kies je kozijnen die het langste meegaan?

Ken je die frustratie, dat je net de kozijnen geverfd hebt maar er binnen mum van tijd alweer kleine beschadigingen zichtbaar zijn? Met jouw keuzes voor een nieuw raamkozijn kun je dit in de toekomst voorkomen. De levensduur en weerbaarheid van raamkozijnen is namelijk sterk afhankelijk van het soort materiaal waarvan ze gemaakt worden. Met de juiste keuze voor jouw volgende raamkozijnen voorkom je eindeloos schilderwerk, beschadigingen door het weer en hoge onderhoudskosten, en kun je zelfs geld besparen! Een goed kozijn werkt namelijk isolerend en is daarmee besparend voor de energiekosten.

Belang van het raamkozijn

De betekenis van een raamkozijn voor jouw woning is groot. Het raamkozijn is niet alleen bepalend voor het uiterlijk van de woning, maar ook van belang voor de duurzaamheid en weerbaarheid ervan. Waar kijk jij het eerste naar als je een huis bekijkt? Juist, onze aandacht wordt direct getrokken naar de ramen. Een mooi kozijn versterkt dit effect en zorgt ervoor dat het huis een afgewerkt, net geheel wordt. Daarbij komt dat een kozijn grote effecten kan hebben op de isolatie van jouw woning. Een goed geplaatst kozijn dat exact passend gemaakt is werkt isolerend. Er ontglipt minder warmte zodat jouw energierekening lager wordt, en bovendien komt er minder geluid van de straat binnen.

Raamkozijnen
Raamkozijnen laten plaatsen

Bestand tegen weer en wind

Je kent het romantische beeld wel van oude huizen met houten, afgebladderde kozijnen. In een film staat dit prachtig, maar in de praktijk is het niet aan te raden. Het komt de isolatie niet ten goede en het hout zal snel vergaan als het niet op de juiste manier onderhouden wordt. Een raamkozijn van kunststof biedt een uitkomst en stijgt de afgelopen jaren in populariteit. Dat is niet voor niks! Een kunststof kozijn hoef je niet te schilderen en is bestand tegen zwaar weer. De onderhoudskosten liggen daarom laag. Een raamkozijn van kunststof gaat wel 30 tot 50 jaar mee en is daardoor duurzaam en milieuvriendelijk. Bovendien is kunststof brandvertragend, geluidswerend en isolerend. Voor een kozijn dat door weer en wind bij je blijft, kies je daarom voor een kunststof kozijn. Het fijne is dat ‘praktisch’ in dit geval prima hand in hand kan gaat met stijlvol. Een kozijn van kunststof ziet er mooi uit, is in veel verschillende kleuren beschikbaar en geeft een raam een mooie afwerking. Zo doe je dus niet af aan stijl door voor een weerbaarder materiaal te kiezen.

Diverse soorten raamkozijnen

Raamkozijnen zijn er in vele soorten en maten en het is zelfs mogelijk om raamkozijnen precies op maat te laten maken. Dit heeft doorgaans de voorkeur, omdat je van een precies passend raamkozijn uiteindelijk de meeste voordelen hebt. Welk raamkozijn je nodig hebt is afhankelijk van het type raam. Gaat het om een simpel, vast raam of is het een raam dat moet kunnen draaien en kiepen? Heb je een kozijn nodig voor je dakkapel of ga je voor schuiframen die je in de zomer wijd open kunt schuiven? Wat jouw wensen voor je raam ook zijn, er zijn altijd passende kozijnen te vinden.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *