waterleiding

Kies voor waterontharder

Heb jij dat ook wel eens dat je de was uit de wasmachine haalt en dat de was erg hard aanvoelt? Heb jij wel eens het gevoel dat je haar en je huid na een douchebeurt extra droog aanvoelt en heb je de indruk dat de vaatwasser steeds minder goed schoonmaakt? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een kalkprobleem. Er zit dan teveel kalk in het leidingwater. In ons land is dat een bekend fenomeen, want de hoeveelheid kalk in ons leidingwater is toch al aan de hoge kant. Bij dit probleem is een waterontharder een goede investering.

Waterontharder wordt ook wel gewoon een ontkalker genoemd

Gelukkig is er aan het kalkprobleem iets te doen in de vorm van een waterontharder, ook wel ontkalker genoemd. Deze ontharder zorgt ervoor dat hard water vol kalk transformeert in zacht water met een geringe hoeveelheid kalk. De werking is vrij simpel. Hard water stroomt de waterontharder in. Daar wordt het water gezuiverd door harskorrels. Die weten als geen ander kalk aan het water te onttrekken, dat de ontkalker dus veel zachter verlaat. 

Droge huid en minder goed functionerende apparaten

Een waterontharder laten installeren en je merkt meteen effect. De was zal gelijk minder hard zijn, douchen zorgt veel minder voor een droge huid en je apparaten die met water werken doen hun werk weer veel beter. Dat laatste zal ook meteen effect hebben op je energierekening, De apparatuur hoeft minder hard te werken en gebruiken zo meteen minder energie. Zo kun je de investering in een waterontharder dus al snel terugverdienen. Ook de douche zelf zal er een stuk schoner uit gaan zien na het plaatsen van een ontharder. De tijd dat je voortdurend de voegen moest poetsen wegens overmatig kalk ligt achter ons.

Waterontharder
Waterontharder gebruiken

Ontkalkte water wordt via het riool afgevoerd

Het is altijd goed om een waterontharder te laten plaatsen en er niet zelf mee aan de slag te gaan. Soms moet een waterleiding verlegd worden bijvoorbeeld, en dat is toch specialistisch werk. Nadat deze geplaatst is door de vakman, heb je eigenlijk geen omkijken naar het apparaat. Wel dien je te zorgen voor de aanwezigheid van voldoende zou. Zout is namelijk noodzakelijk om de bolletjes hars te regenereren. Op een bepaald moment namelijk, raken de kleine bolletjes verzadigd en gaan ze minder goed werken. Met zout worden ze dan geregenereerd, iets dat de waterontharder zelf doet. Na te zijn gespoeld met zout kunnen de bolletjes en korrels hun uitstekende werk weer prima voortzetten. 

Overigens wordt het water dat ontkalkt is gewoon via het riool afgevoerd. 

Minder zeep in het milieu

Het laten installeren van een waterontharder is nog goed voor het milieu ook. Zo is bewezen dat je onder de douche minder shampoo gebruikt en er dus ook minder shampoo en zeep afgevoerd hoeft te worden zoals dat ook geldt voor de zeep die je gebruikt in de vaatwasser. Daardoor komt er minder zeep in het milieu terecht en dat is natuurlijk een prima zaak. Redenen voldoende dus om ook voor een waterontkalker te kiezen van Mooiwater

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *