PU gietvloeren zie je vaak in sport- en gymzalen

PU gietvloeren: alle voordelen op een rij

Een PU gietvloer of gietvloer van polyurethaan, is een populaire vloersoort. Met name de afgelopen jaren zag de toepassing van een PU gietvloer in sportzalen, maar ook in woningen of kantoren een flinke toename. Inmiddels hebben gietvloeren van polyurethaan ook de particuliere markt veroverd. Als onderdeel van de industriële look die je zowel terugziet in meubels als verlichting, is een gietvloer van PU een eyecatcher die bijdraagt aan een stoere en robuuste sfeer van je woning. In dit blog lees je meer over de voordelen en toepassingen die PU gietvloeren hebben.

PU gietvloeren geschikt voor iedere ruimte

Omdat PU misschien een wat sobere, stoerdere indruk heeft, denken veel mensen dat het een vloersoort is die je in ruimtes in woningen legt die tegen een stootje moeten kunnen. Dat hoeft echter niet: je kunt PU gietvloeren ook prima in je woonkamer, keuken of zelfs badkamer plaatsen. Het harde materiaal maakt dat de vloer inderdaad goed tegen een stootje kan. Maar wist je ook dat je in veel gevallen zelf een kleur kunt toevoegen aan een PU gietvloer? Veel mensen kiezen echter voor een donkere, grijze kleur. Kenmerkend voor die industriële stijl waar we het eerder over hadden. Maar ook kleuren als blauw, wit of lichtgroen of zelfs figuurtjes zijn mogelijke opties. Met dit type vloer kun je dus eigenlijk alle kanten uit!

Diverse figuren in een PU gietvloer

 

PU gietvloeren kunnen tegen een stootje

Gietvloeren van PU zijn erg slijtvast. Doordat ze in één keer worden gegoten ontstaat er geen vreemde verkleuringen of verzakkingen. Omdat er wordt gewerkt met een kunststof, is de vloer bovendien licht verend. Dit geeft scheuren of breuken geen kans en zorgt ervoor dat de vloer mooi vlak blijft. Een klein minpuntje is wel dat er snel krassen op een PU gietvloer komen. Dit maakt de vloer niet zo geschikt voor industriële bedrijven waar het risico op krassen of beschadigingen groot is. Waar je PU gietvloeren zoal tegenkomt? Denk niet alleen aan woningen of kantoren: ook een gymzaal heeft vaak een gietvloer van PU. De flexibiliteit en veerkracht van de vloer komen daar juist goed van pas.

Flitsend design

Het principe van een gietvloer is eigenlijk heel simpel: je laat het beton (in het geval van een betonnen gietvloer) of kunststof (in het geval van een PU gietvloer) in een soort mal lopen. Die mal is doorgaans de afmeting groot van de ruimte. Zoals we al eerder zeiden kun je PU gietvloeren voorzien van allerlei kleuren. Maar wist je ook dat je er textuur en details aan toe kunt voegen? Zo krijg je een vloer met bijvoorbeeld glitters, streepjes of andere figuurtjes.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *