Nieuwe meubels kiezen

Met deze drie tips kies jij de beste meubels voor je huis

door

in ,

Het kan een ware strijd zijn… Bij het volledig inrichten van een huis kan het beslissen over je interieur en meubels een uitdaging zijn, maar zelfs het vervangen van een aantal meubels kan je al moeite kosten. Welk scenario je ook bekend in de oren klinkt, deze tips kun je in beide gevallen gebruiken.

Wat is je eigen stijl?

Niet één meubelstuk staat op zich, maar houdt verband met de rest van je interieur. Klinkt dat overdreven? Vervang je bank of eettafel maar eens, en zie wat er met je woonkamer gebeurd. Je merkt meteen waarom het belangrijk is om over jouw eigen stijl na te denken. Een meubelstuk toevoegen, weghalen of vervangen kan je interieur een ander aanzien geven. Wat is je stijl en wat wil je uitstralen? Neem dit mee bij het nieuwe meubels kiezen.
Nieuwe meubels geven je woning een andere aanblik

Welke kleuren passen in je huis?

Een tweede belangrijke tip is kleur. Van tevoren bepalen wat de kleur is of de kleuren zijn die jij in huis wilt halen (of juist niet!) is een handige graadmeter. Een meubelstuk ziet er in een winkel heel anders uit, simpelweg door de combinatie met andere meubels, kleuren en stijlen. Bedenk welke kleur(en) je graag in huis wilt én welke niet en neem dit mee bij het nieuwe meubels kiezen.

Wat geeft je rust?

Een huis moet een plek zijn waar je je thuis voelt en tot rust komt. Deze vraag kan je dan ook een hoop woonplezier bezorgen: wat geeft je rust? Is dat een hoop drukte of juist het serene? Is het een explosie van kleuren of een paar goedgekozen accentkleuren? Ook in dit geval kan deze vraag voor jezelf beantwoorden je helpen de beste meubels voor jouw huis uit te kiezen.

Met deze tips maak jij jouw huis tot de plek waar je je op en top thuis voelt!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *