ghalia lampen

Pleidooi voor Egyptische verlichting

door

in

Verlichting is voor mij een van de meest, wellicht de meest belangrijke decoratiestukken qua bepaling van de sfeer in een ruimte. Dus het is uitermate belangrijk om hier een goede keuze in te maken. Persoonlijk ben ik helemaal weg van oosterse lampen. Nou ja wat bedoel ik met oosters. Oosterse lampen houden, verlichting afkomstig uit landen als India, Turkije, en mijn persoonlijke favoriet Egypte. Het verschil met een Nederlandse of een Britse lamp is dat hier in dit soort landen waar de lonen wat lager liggen, er meer traditie is, dat de lampen nog helemaal van A tot en met Z met de hand gemaakt worden.

Enfin, je vraag je misschien af, leuk en aardig, Egyptische lampen. Maar het is niet bepaald veilig momenteel om op vakantie te gaan daar buiten de resorts om. Cairo is nou niet bepaald een van de meest plezante city trips. Okay, we begrijpen de scepsis, maar het goede nieuws is dat het ook absoluut niet meer noodzakelijk is om helemaal naar Egypte af te reizen om een lamp op de kop te tikken. Ghalia importeert de lampen onder fair trade omstandigheden van de ateliers in Cairo rechtstreeks jouw woonkamer in. Zo hoef jij niet langer de soeks af te struinen, te onderhandelen en vervolgens de lamp mee te sjouwen in je bagage. Gewoon vanuit je huiskamer in Nederland kun je de lamp laten bezorgen aan huis.

Ghalia
Maak sfeer in huis met Ghalia lampen

Er zijn verschillende soorten Egyptische lampen denk o.a. aan plafonnieres, staande lampen of lampen voor aan de wand. Pro tip: koop er eentje van elke soort en combineer om maximale sfeer impact te bereiken.

Ook typisch Egyptisch zijn de kelims. Dit zijn vloerkleden met kleurrijke ontwerpen. Ook deze kan men gemakkelijk vinden via: https://www.ghalia.nl/Oosterse-Kelims. Combineer je een kelim met een stel fraaie lampen dan kun je in principe iedere ruimte sfeervol maken.

Wil je nog meer sfeer toevoegen dan kun je ook nog overwegen om een Egyptische waterpijp aan te schaffen. Niet om te roken natuurlijk, maar meer voor de decoratieve waarde. Deze waterpijpen zijn namelijk een prachtig gezicht en kunnen prima gebruikt worden als woonaccessoire ook al heb je nul interesse in roken. Kussentjes en kaarsenhouders zijn ook opties om te overwegen.

Enfin, ben je op zoek naar een sfeer impuls voor je interieur maar heb je weinig te besteden? Overweeg dan de oosterse route, op deze wijze kun je je huis op voordelige wijze transformeren tot een sfeerpaleis.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *