insecten weren met horren

Hoe kies je de juiste hor voor je woning?

door

in

Een hor is heel handig om te hebben, er zitten veel voordelen aan vast. Je kan zowel een deur- als raamhor bestellen, waardoor je alles open kan zetten om je huis door te luchten en dat tegelijkertijd de insecten niet naar binnen kunnen komen. Er is ook speciaal gaas op de markt die een pollenwerende functie hebben, handig als de inwoner(s) last van hooikoorts hebben. Er zijn een aantal zaken waarop je kan letten bij het uitkiezen van de juiste hor.

De hoofdvragen

Als eerste vragen die jezelf moet stellen is heb ik een hor nodig voor een raam of voor een deur? En hoeveel heb ik er nodig? Welke afmetingen zijn het? Daarna moet je de keuze gaan maken over welk type hor je nodig hebt.

De deurhorren

Deurhorren zijn er in principe in vier soorten:

  • Rolhor. Deze is zowel binnen als buiten te monteren en eenvoudig te bedienen. Doordat zowel de cassette, de geleiders en het gaan van hoge kwaliteit is kan deze hor het hele jaar buiten houden.
  • Plisséhor. Een plissé deur is ideaal voor dubbele deuren of schuifpuien, door de sjiekere uitstraling past het ook nog eens bij elk interieur. Door het gepatenteerde japanse vouwsysteem is de plisséhor zeer makkelijk te bedienen en kan het in elke gewenste positie blijven staan.
  • Lamellenhor. De naam zegt het eigenlijk al, dit zijn allemaal stroken die langs elkaar omlaag hangen. Een lamellenhor is zeer eenvoudig te monteren en ook nog eens heel diervriendelijk omdat katten en honden zelf naar binnen en naar buiten kan lopen, dit geldt ook voor kinderen. Door de gewichten die onderaan de lamellen hangen, vallen de lamellen vanzelf weer op hun plek.
  • Magneethor. Een magneethor wordt gemaakt van twee losse stukken doek die via magneetjes die van beneden naar boven zitten aan elkaar bevestigd worden. Een magneethor is ideaal omdat je er zo doorheen kan lopen, ook voor kinderen en huisdieren is dit makkelijk.
Wespen buiten houden door horren
Wespen buiten houden door horren

De raamhorren

Bij de raamhorren maken wij onderscheid tussen een naar buiten draaiend raam en een naar binnen draaiend raam. Voor een naar binnen draaiend raam is de inzethor het ideaalste. Deze hor is zeer eenvoudig te plaatsen en kan zonder gereedschap eraf gehaald worden, het raam kan bij deze hor gewoon geopend en gesloten worden. Voor een naar buiten draaiend raam heb je een voorzethor of een raamrolhor. Een raamrolhor is zeer geschikt voor een naar buiten draaiend raam of een dakraam. De rol is eenvoudig te bedienen en kan in principe het hele jaar blijven zitten. Een voorzethor kan door gebruik te maken van clips heel eenvoudig worden opgehangen en weggehaald, ideaal voor een naar buiten draaiend raam.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *