Onderzoek naar huizenmarkt

door

in

De huizenmarkt

De huizenmarkt in Nederland heeft de afgelopen jaren het nodige meegemaakt. Dit had grotendeels te maken met het economisch reces dat plaatsvond in geheel Europa en eigenlijk de hele wereld.

Ontwikkelingen

Uit onderzoek van www.hetwaarehuis.nl blijkt dat de huizenmarkt zich sinds 2010 in een neerwaartse spiraal bevond. Uit cijfers blijkt dat tussen 2011 en 2013 de gemiddelde prijs van een huis in Nederland met zo’n 19% was gedaald. Dit had natuurlijk te maken met het budget van de kopers. De afgelopen anderhalf jaar is de huizenmarkt weer uit het slob aan het komen. De mensen hebben weer meer te besteden en de economie trekt weer aan. Amsterdam bijvoorbeeld. In het tweede kwartaal van 2015 was de gemiddelde prijs gestegen met 5,4% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014. Ook het aantal transacties maakt een stijging door van 23,3% ten opzichte van eind 2014.

Nog een voorbeeld van de ontwikkeling van de woningmarkt in Nederland. In 2007 waren er in Noord-Holland zo’n 8400 transacties op het gebied van koopwoningen. In 2013 waren dit er nog maar 3950 en in het tweede kwartaal van 2015 waren dit er weer bijna 8300. Zo kun je concluderen dat de huizenmarkt een flinke klap te voorduren heeft gehad, maar ze zijn weer op de weg terug.

Makelaars

Wanneer u van plan bent om uw huis te verkopen of zelf een woning aan te schaffen is het makkelijk om een makelaar in de hand te nemen. Deze hebben een goed beeld van de huidige huizenmarkt en weten waar voor u de best mogelijke oplossingen liggen. Zij zullen doelgericht te werk gaan en voor u de beste deal sluiten. Wanneer u het niet met de makelaar eens bent kunt u dit uiteraard ook aangeven en dan past de makelaar zich hierop aan. De makelaar zal u ook van het nodige advies voorzien in lastige situaties.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *