vocht in de muren

Mogelijke vochtproblemen in huis

door

in

Heb je last van een vochtprobleem in huis? Dan is dit natuurlijk erg vervelend en is het belangrijk dat het zo snel mogelijk opgepakt wordt door vochtbestrijding specialist Alpha Vochttechniek. Alleen welke problemen kunnen zich nu zoal voordoen in je woning? 

Optrekkend vocht in je muren

Heb je last van optrekkend vocht? Dit is vaak iets waar je zelf niet al te veel invloed op hebt. Dit komt het meest voor bij oudere woningen. Deze zijn namelijk niet voorzien van een waterkering. Op het moment dat grondwaterpeil aan het stijgen is zul je merken dat dit geabsorbeerd wordt door de muren. Uiteraard kan optrekkend vocht ook ontstaan door fouten in de bouwconstructie, regendoorslag op de buitenmuur of een defecte regenpijp. 

Doorslaand vocht 

Dit vochtprobleem ontstaat alleen bij huizen die gemetselde constructies hebben. Denk hierbij aan de buitenmuren van je woning op keldermuren die gemetseld zijn. Metselwerk is vaak niet waterdicht waardoor het makkelijker is om binnen te komen. Als het om de buitenmuren gaat komt dit doordat er neerslag geabsorbeerd wordt. Als je zeker wil weten of je te maken hebt met doorslaand vocht hoef je eigenlijk na een regenbui alleen buiten te gaan kijken. Bij de kelder kan het ook te zien zijn na een regenbui. Het regenwater kan namelijk in de grond wegzakken achter de kelderwand waar het grondparket zit. Dit vocht zal dan vervolgens doorslaan in de muren. 

last van vocht in de muren

Vocht in de kruipruimte 

Vocht in de kruipruimte kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan de hoge grondwaterstand, dit zal vaker voorkomen als je in de polder woont. Hier zijn deze waterstanden nu eenmaal hoger. Daarnaast kunnen er dan ook condensproblemen ontstaan of een vochtprobleem ontstaan door een gebrekkig ventilatie. 

Specialist vinden 

Als je een vochtprobleem gevonden hebt is het belangrijk om zo snel mogelijk een specialist te zoeken. Kijk eens online of je er een kan vinden welke vervolgens wil komen kijken. Deze zal dan eerst een probleemanalyse en een offerte opmaken alvorens hij aan de slag gaat om het vochtprobleem te bestrijden.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *