veiligheidsbeslag

Wat is veiligheidsbeslag?

door

in

Een inbraak in huis is voor veel mensen een traumatische ervaring. Daarom wil je er alles aan doen om dat te voorkomen en om je huis zo veilig mogelijk te laten zijn. Door de buitendeuren van een veiligheidsbeslag te voorzien kan je deze deuren extra beveiligen. Maar, wat is een veiligheidsbeslag nu en hoe werkt het?

Hoe werkt een inbreker

Inbrekers hebben verschillende methodes die ze vaak gebruiken voor een inbraak. Eén daarvan heeft te maken met de cilinder van het slot. Er wordt dan een soort boor in het sleutelgat gedraaid. Met een speciale trekker wordt vervolgens de cilinder afgebroken, waardoor inbrekers makkelijk binnen kunnen komen. Bij de beveiliging van een buitendeur in huis is het dan ook belangrijk om het cilinder zo goed mogelijk te verbergen/beveiligen.

Wat is een veiligheidsbeslag

Een veiligheidsbeslag voor de deuren bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitenschild. Het buitenste schild moet van binnenuit worden vastgezet en vastgedraaid. Daardoor zijn er aan de buitenkant van de deur geen schroeven te zien. Het schild is van de buitenkant dan ook zeer moeilijk te verwijderen, waardoor het vrijwel onmogelijk is voor een indringer om bij het daadwerkelijke slot te komen. Het schild is aan de buitenkant ook dikker dan een normaal schild.

Het veiligheidsschild aan de buitenzijde heeft nog een werking. Het zorgt er namelijk voor dat de cilinder niet uitsteekt en dat een inbreker er geen grip op kan krijgen. Met een veiligheidsschild wordt de inbreek methode met het breken van de cilinder (ook wel kerntrekken genoemd) voorkomen.

Een veiligheidsbeslag is in verschillende uitvoeringen leverbaar. Bijvoorbeeld als greep-kruk of als kruk-kruk. Je hebt dan ook volop de keuze in kleuren, maten en uitvoeringen en je kan kiezen wat het beste past bij jouw deuren.

inbraak voorkomen
Wat is een veiligheidsbeslag en hoe werkt het?

Tips voor de aanschaf

Er zijn een aantal zaken belangrijk om te weten voor je een veiligheidsbeslag aanschaft.

    • Kies voor een SKG-goedgekeurd beslag
    • Let goed op bij de productinformatie of het veiligheidsbeslag is voorzien van kerntrekbeveiliging
    • Wanneer je hetzelfde merk veiligheidsbeslag kiest als het huidige merk wat je hebt, is de kans groot dat het formaat aan elkaar gelijk is. Dat scheelt weer in de montagetijd en -afwerking
    • Controleer of de bouten die worden geleverd bij het beslag lang genoeg zijn om door je deur te komen (voor een gemiddelde deur is dit wel het geval)

Een veiligheidsbeslag kan je op verschillende locaties aanschaffen. De reguliere bouwmarkten verkopen het beslag, maar ook een sloten speciaalzaak kan je er ongetwijfeld aan helpen. Online zijn er ook verschillende aanbieders te vinden. Er zijn ook aanbieders met een montagedienst, er zijn dan monteurs beschikbaar die het veiligheidsbeslag in de deur monteren voor een complete ontzorging.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *