laminaatvloer in huis

Alles wat je moet weten over laminaat

door

in

Ben jij ook geïnteresseerd in een laminaatvloer in je huis, maar twijfel je enorm tussen verschillende vloeren? In dit artikel vind je handige informatie over laminaatvloeren, zodat jij er zonder stress één kan aanschaffen.

Laminaat soorten

Laminaat heeft verschillende soorten houtdessins, denk bijvoorbeeld aan eiken, wat één van de meest voorkomende soorten is. Je hebt daarnaast ook nog laminaat in diverse kleuren. Zo zou je kunnen kiezen voor bruin en grijstinten, maar ook whitewash of beige. Ben jij iets meer van het stoere design? Dan is wellicht steigerhout laminaat echt wat voor jou.

Ga je een eigen vloer leggen in een kleine ruimte, dan zou je beter kunnen kiezen voor een laminaatvloer in een lichte kleur. De lichte kleur zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Voor grote ruimtes is dit precies andersom, daarbij zorgt een donkere kleur laminaat voor een knusse uitstraling. Bedenk als je laminaat gaat kopen dus goed wat past binnen jouw kamer en meubels.

Kleurvast en vochtbestendig

Ben jij gewend aan een houten vloer? Houten vloeren kunnen verkleuren na te veel blootstelling aan de zon. Wanneer jij het belangrijk vindt dat dit niet gebeurt is de keuze snel gemaakt: bij laminaat is dit namelijk geen probleem. Naast dat het kleurvast is, is laminaat ook nog eens veel vochtbestendiger dan een houten vloer. Ideaal toch?

laminaat leggen
Handige informatie over laminaatvloeren

Onderhoud en hygiëne

Het onderhoud van een laminaatvloer is enorm makkelijk en kost weinig tijd. Wanneer je veel gebruik maakt van je laminaat, heb je voldoende aan een stofzuiger en een dweil. Dit komt doordat stof niet in de vloer kan trekken, wat het een hygiënische vloer maakt. Wat ook nog een mooi voordeel is van een laminaat vloer, is dat het geen stof opneemt of huisstofmijt creëert. Hetzelfde geldt ook voor PVC-laminaat, ook dat is heel onderhoudsarm en hygiënisch.

Prijs – kwaliteitsverhouding

Laminaat biedt op de lange termijn de beste prijs- kwaliteitsverhouding. Gemiddeld gaan laminaatvloeren 25 jaar mee, zonder echt speciale verrichtingen te doen aan het onderhoud van de vloer. Dit in tegenstelling tot een parketvloer, deze moet vaak behandeld worden om hem mooi te houden. Dus naast dat een laminaatvloer veel onderhoudsarmer is, is laminaat ook nog eens goedkoper in aanschaf. Dus wil je niet onnodig veel onderhoudskosten en wil je een vloer die lang mee gaat? Dan zit je met een laminaatvloer goed.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *