Hoe ga je te werk met een buitenklus?

Je hebt een klus die je moet doen buiten je huis, hoe ga je te werk? We geven in dit artikel een aantal tips voor het uitvoeren van een klus. 

Wat voor klus ga je doen?

Hoe je te werk gaat ligt aan wat voor soort klus er te wachten staat. Ga je de muur stralen, ga je de dakgoot vervangen of een dakplaat leggen? Bij dit soort klussen is het handig om een rolsteiger te gebruiken, bijvoorbeeld een ASC rolsteiger. Hiermee kan je mooi de hoogte in en sta je veilig.

Wat voor steiger heb je nodig?

Er zijn veel verschillende soorten steigers, maar welke is nou de beste voor jouw klus? Ga je een steiger huren of koop je een steiger zodat je hem meerdere keren kan gebruiken?

De eerste keuze is een kamersteiger of een rolsteiger. Een kamersteiger kan je invouwen, deze wordt veel gebruikt binnenshuis. De rolsteigers zijn perfect voor het werken op hoogte en het verplaatsen ervan. Dan is de keuze welke platformhoogte je nodig hebt. 

Ben je niet tevreden bent met hoe je steiger is? Dan valt die natuurlijk altijd uit te breiden met losse onderdelen. Denk dan aan steigerladders, luiken, etc. Is daarnaast je steiger ook gecertificeerd? Als deze namelijk niet gecertificeerd is kan hij niet voldoen aan de normen die daarvoor staan in Nederland. 

Na de klus, wat nu?

Je bent klaar met je klus, wat nu met je steiger? Als je je steiger gehuurd hebt wordt die opgehaald of je moet hem zelf terug brengen naar het verhuurbedrijf. Maar als je de steiger gekocht hebt berg je die netjes op in je schuur of garage voor de volgende klus die je te wachten staat. Wellicht kun je hem ook een keer aan je buren uitlenen en hen hier een plezier mee doen als zij een klus hebben voor buiten.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *