Mooi vloerkleed

Kleed kopen: zo voorkom je een online miskoop

door

in

In de eerste lockdown gingen al veel mensen aan de slag met hun interieur. Het enige verschil met de eerste lockdown en de huidige lockdown is dat de winkels helaas niet open mogen. Daardoor ben je genoodzaakt om alles online te bestellen. Ook je kleed, als je daar naar op zoek bent. Om jou te helpen bij het kiezen van het juiste kleed, hebben wij een aantal tips voor je klaar staan. 

Wat voor kleed zoek je?

Een hele makkelijke vraag, maar deze wordt toch vaak overgeslagen. Naar wat voor soort vloerkleed ben je op zoek? Wil je een vloerkleed omdat je last hebt van koude voeten? Of mis je net dat beetje warmte en sfeer in je interieur? Het kan ook zo zijn dat je graag een kleed wil, maar je twijfelt omdat je hond of kat er nog wel eens mee aan de haal zou kunnen gaan. 

Als je echt op zoek bent naar voelbare warmte, is een hoogpolig vloerkleed de beste optie. De stof staat hier wat hoger en houdt dus net iets meer warmte vast. Daarentegen is een laagpolig vloerkleed juist weer geschikt als je huisdieren hebt, omdat de nagels van je huisdier hier geen schade aan kunnen verrichten. 

kleed laten leggen
Kleed in huis leggen

Next: de kleur bepalen

Als je eenmaal hebt bepaald of je voor een hoogpolig of laagpolig vloerkleed gaat, is de volgende stap het kiezen van de kleur. Veel mensen gaan voor een kleur die al veel terugkomt in hun huidige interieur. Het geeft rust en zorgt voor eenheid. Helaas kan het soms ook wel wat saai ogen. Als je juist op zoek bent naar wat extra pit, is het een aanrader om de kleuren in je interieur op te nemen in een moodboard. Zo heb je meer overzicht en zie je vaak net wat beter welke kleur je mist. 

Populair om extra kleur toe te voegen aan je woning zijn grijs/blauw, donkergroen en een stoere bruine tint. 

Sommige winkels zijn nog open op afspraak

Bepaalde woonwinkels zijn helemaal dicht. Sommige, kleinere zaakjes zijn echter nog wel open op afspraak. Zo kun je een aantal producten bekijken. Vooral bij vloerkleden kan dit nog wel de moeite waard zijn. Zo kun je de stof ook even in het echt bekijken en voelen. Is dit nou niet mogelijk? Kijk dan van tevoren altijd even hoe het zit met retourneren. Vaak is retourneren gratis, maar soms kunnen er ook flinke kosten aan verbonden zijn. En dat zou wel heel zonde zijn..


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *