Vouwgordijnen op maat laten maken

door

in

Voor vouwgordijnen geldt dat ze in eerste instantie grote gelijkenissen vertonen met zogenaamde rolgordijnen. Het belangrijkste verschil schuilt in de manier waarop de gordijnen worden opgetrokken. Voor een vouwgordijn geldt namelijk dat de gordijnstof niet wordt opgerold, maar wel opgevouwen. Voor vouwgordijnen geldt dan ook dat ze herkent kunnen worden aan de horizontale plooien die in de stof zijn terug te vinden. Het bedienen van deze gordijnen gebeurt door middel van een koord. Op deze manier kan je er eenvoudig voor kiezen om de gordijnen meer of net minder uit te vouwen. De aanwezige noodstop maakt het mogelijk om het gordijn op de gewenste hoogte vast te zetten. Ben jij ook van plan om vouwgordijnen te kopen? Dan kan je daarbij ook een keuze maken tussen standaard exemplaren of vouwgordijnen op maat. Gaat jouw voorkeur uit naar deze laatste optie? Dan is de informatie op deze pagina zeker wat voor jou! 

  • De aanwezigheid van baleinen, een belangrijk aandachtspunt 

De belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen om vouwgordijnen op maat te laten maken heeft natuurlijk betrekking tot het feit dat ze dan helemaal zelf kunnen bepalen over welke eigenschappen deze dient te beschikken. In eerste instantie kan men dan de keuze maken tussen vouwgordijnen met of zonder baleinen. Wil je graag kunnen rekenen op de aanwezigheid van baleinen? In dat geval zal je ook nog moeten bepalen of deze aan de voor- of aan de achterkant dienen te worden voorzien. In het merendeel van de gevallen is het zo dat de baleinen zijn gemaakt van kunststof. 

vouwgordijnen inmetenvouwgordijnen op maat

Vouwgordijnen op maat waarbij er gebruik wordt gemaakt van baleinen kunnen ook gevoerd worden. Voor gevoerde vouwgordijnen geldt dat ze steevast over een luxueuze uitstraling beschikken. Daarnaast zijn er ook enkele interessante, extra praktische voordelen aan verbonden. Zo kunnen maatwerk vouwgordijnen met baleinen ook zorgen voor een betere akoestiek en is het mogelijk dat ze over een (extra) verduisterende werking beschikken. Wil jij toch eerder de voorkeur geven aan vouwgordijnen zonder baleinen? Dan spreekt het voor zich dat ook dat perfect tot de mogelijkheden behoort. 

  • Hoe interessant is de keuze voor vouwgordijnen op maat?

Vouwgordijnen op maat zijn door de jaren heen in populariteit aanzienlijk gestegen. Dit hangt natuurlijk ook wel deels samen met het feit dat vouwgordijnen in het algemeen aanzienlijk populairder zijn worden. In principe is er slechts sprake van één klein nadeel wanneer je kiest voor maatwerk vouwgordijnen. Dit nadeel heeft dan betrekking tot de iets hogere kostprijs waar je bij stil moet blijven staan. Deze hogere aankoopprijs wordt echter ruimschoots goedgemaakt door het feit dat je gordijnen perfect op maat van jouw wensen kunnen worden gemaakt. Zo zorgen ze voor de perfecte raamdecoratie in elke ruimte van je woning. 

 

Overweeg jij dus met andere woorden het aanschaffen van vouwgordijnen? Wil je er daarbij absoluut zeker van kunnen zijn dat deze praktische gordijnen volledig kunnen worden afgestemd op maat van jouw eisen en verwachtingen? Dan zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor maatwerk vouwgordijnen voor jou in de praktijk al snel zal zijn gemaakt.

 

Bij Echtgordijn.nl heb je volop keuze in verschillende gordijnen op maat!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *