Rvs keukenblad

Een RVS werkblad in een particuliere keuken

door

in

Wanneer je in een professionele keuken naar binnen gaat zal je in het merendeel van de gevallen kunnen vaststellen dat er gebruik in wordt gemaakt van een RVS werkblad. De voorbije jaren hebben we bovendien ook met z’n allen kunnen vaststellen dat dergelijke werkbladen steeds populairder zijn geworden in particuliere keukens ook. Dat steeds meer mensen ervoor hun keuken voor kiezen om gebruik te maken van RVS is eigenlijk niet meer dan logisch. Er zijn aan het gebruik van dit type materiaal dan ook heel wat interessante voordelen verbonden. Ben jij ook benieuwd naar de voordelen waar het precies om gaat? Verdiep je dan zeker even in de informatie die je aantreft hier op deze pagina!

Wat zijn nu precies de voordelen van een RVS werkblad?

De populariteit van een RVS werkblad vloeit uiteraard voort uit de vele voordelen die eraan verbonden zijn. Het eerste voordeel is meteen een zeer belangrijke. Van RVS is namelijk bekend dat het een ongelofelijk duurzaam materiaal is. Dit is het gevolg van de hittebestendigheid waar het materiaal over beschikt.

werkblad voor particuliere keuken
RVS werkblad voor keuken particulieren

Daarnaast kunnen we RVS eveneens bestempelen als ongelofelijk hygiënisch en bovendien ook watervast. Roestvrijstaal beschikt over een niet poreus karakter waardoor resten van voedingswaren en vocht niet de mogelijkheid hebben om in het blad te trekken. Dit is echter nog niet alles. Er zijn nog vier andere voordelen waar je bij een RVS werkblad op kan rekenen. Het gaat hierbij om de volgende:

  • Het materiaal is bestand tegen het merendeel van de schoonmaakproducten;
  • Een RVS keukenblad kan volledig worden gerecycleerd;
  • Er is geen sprake van naden wat de hygiëne alleen maar ten goede komt;
  • Je bent verzekerd van een zeer lange levensduur;

Ook dit laatste voordeel is voor veel mensen een belangrijke reden om te kiezen voor een RVS werkblad. De lange levensduur zorgt er namelijk voor dat je met een dergelijk werkblad altijd een gunstige investering doet voor de toekomst. Vaak is het zelfs mogelijk om bij goed onderhoud tientallen jaren gebruik te maken van het RVS werkblad zonder dat er schade aan zal ontstaan.

Geheel op maat RVS zoals u dat wenst bij RVS Maatwerk.

Voor welke nadelen moet je aandachtig zijn?

De bovenstaande voordelen hebben reeds duidelijk gemaakt dat er aan het gebruik van een RVS werkblad een behoorlijk aantal interessante voordelen zijn verbonden. Dit gezegd hebbende is het ook zo dat er stil moet worden gestaan bij enkele nadelen. Eigenlijk maken we op dit vlak een onderscheid tussen twee nadelen. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Een RVS werkblad is bijzonder gevoelig voor krassen;
  2. Je ziet er al snel vingerafdrukken op verschijnen;

Gelukkig is het mogelijk om deze nadelen eigenlijk vrij eenvoudig het hoofd te bieden. Is het voor jou belangrijk om ervoor te zorgen dat je RVS werkblad niet snel krassen gaat vertonen? Maak dan altijd gebruik van een snijplank. Op die manier kan je wel gewoon alles snijden of bereiden zonder dat je het risico loopt om schade aan te brengen aan je werkblad. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, ook op het moment dat je van plan bent om een nieuw werkblad te kopen voor in je particuliere keuken zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor RVS er één kan zijn die voor jou zeker en vast interessant zal zijn.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *