LED verlichting paneel

Verlichting nodig? Overweeg een led paneel

door

in

Als je met een renovatie bezig bent, je bent een nieuwe woning aan het bouwen of je richt je interieur opnieuw in, dan is een led paneel een optie om te verlichten dat je niet over het hoofd moet zien. Ook al heeft led een imago koud en sfeerloos te zijn, dat is al lang niet meer zo. En met led panelen kun je niet alleen een unieke verlichting maken, je weet dat deze bijzonder zuinig zal zijn. Led panelen zijn uiteraard ook bijzonder geschikt voor het verlichten van grote ruimtes, zoals kantoren, fabrieken en andere niet-particuliere gebouwen. Kies je voor een led paneel, dan heb je een groot aantal opties.

De led paneel afmetingen

Er zijn led panelen te krijgen in een groot aantal verschillende afmetingen. Er zijn hele kleine paneeltjes van slechts 17cm x 17cm en grote panelen van een meter bij twee meter. Dat maakt het dus mogelijk om het led paneel dat je uiteindelijk kiest exact af te stemmen op de ruimte waarin deze gemonteerd gaat worden en de functie die deze heeft. Is goede verlichting belangrijk, dan kies je voor mooie grote panelen die de hele ruimte verlichten. Betreft het sfeerverlichting, dan kun je met enkele kleine panelen een schitterend effect creëren.

De vorm

Een ander kenmerk van het led paneel waarover je moet nadenken is de vorm. De standaard panelen zijn vierkant of rechthoekig en we hebben al gezien dat er dan verschillende afmetingen mogelijk zijn. Een andere optie die je hebt zijn ronde led panelen. Ook hier is de keuze groot en zijn er verschillende afmetingen beschikbaar. De grootste ronde led panelen hebben een doorsnede van 220 centimeter. Wat betreft de verlichting is er geen verschil tussen rond en rechthoekig, maar het uiterlijk is wel degelijk anders. Kijk naar het interieur en kies zo tussen strakke en rechte lijnen of ronde organische vormen.

led strip
Led panelen

Het soort licht

Nu je de vorm en de afmetingen van je led paneel weet, is het tijd om je te bedenken welk soort licht je nodig hebt. Ook hier is de functie van de kamer waarin het wordt gemonteerd dan doorslaggevend. Je kunt kiezen uit wit licht, helder licht of warm licht. Het is belangrijk dat je led panelen niet vergelijkt met tl verlichting. Het is mogelijk om met een led lamp exact dezelfde sfeer na te bootsen als van een ouderwetse gloeilamp. Dat is ook de reden waarom een led paneel prima past in huiselijke- maar ook in zakelijke omgevingen.

Welke andere opties heb je?

De opties die je hebt als je voor een led paneel kiest zijn groot. Naast de bovenstaande keuzes moet je ook nadenken over punten zoals het plaatsen van dimmers, de kleur van het paneel, andere wensen die je hebt met betrekking tot design en de montage. Je kunt je led panelen ook op maat laten maken, zodat je echt zeker weet dat deze aan al je eisen voldoet. Maak je keuzes goed en je kunt met led panelen een verscheidenheid aan ruimtes schitterend verlichten.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *