industriele look in huis

Industriële look in huis

door

in

De industriële stijl, vaak ‘industrieel chic’ genoemd, wordt steeds populairder. Geïnspireerd door eeuwenoude tradities vinden elementen van deze hedendaagse stijl hun weg naar een toenemend aantal huizen en appartementen in Nederland en daarbuiten.

De industriële stijl, waar is het allemaal begonnen?

Een deel van de aantrekkingskracht van de stijl is dat het historische invloeden heeft. Het is geïnspireerd op de aanpak van eeuwen geleden. In de late 18e eeuw, toen de eerste industriële gebouwen werden gebouwd, was de esthetiek verre van de belangrijkste overweging. Ironische genoeg is het die interieurstijl die tegenwoordig gecultiveerd en nauwkeurig overwogen wordt. In de 18de en 19e eeuw had was het alleen maar functioneel en had het geen enkele esthetische waarde.

industriele stijl
Waarom een industriële look in huis?

Vijf redenen waarom de industriële stijl zo aantrekkelijk is

Hieronder zijn vijf redenen beschreven waarom een industriële stijl zo aantrekkelijk is

Het is eenvoudig en praktisch

Zoals hierboven opgemerkt, werd het in de industrie eerder toegepast uit praktische overwegingen. Het is Het is ongecompliceerd en het probeert net iets anders te zijn, het is rauw en authentiek.

Het is veelzijdig

Omdat het zo’n minimalistische stijl is, sluit het uitstekend aan bij diverse andere decorelementen en is het ook geschikt voor een landelijk huis als voor een appartement. Het is zeker geen stijl die zich beperkt tot bepaalde kamers, het is geschikt voor keukens, slaapkamers, eet- en leefruimtes.

Het is zowel mannelijk als vrouwelijk

Het is een interieurstijl die zowel mannen als vrouwen aanspreekt. Het heeft wel een zekere mate van mannelijkheid, maar het heeft meestal ook een zachter aspect.

Het is milieuvriendelijk

Industrieel meubilair heeft milieuvriendelijke aspecten, omdat er vooral hout en metaal gebruikt wordt. Het gaat vaak zelfs om gerecycleerd hout en metaal. Bovendien is het door zijn robuuste karakter gebouwd om lang mee te gaan en ligt het, in tegenstelling tot minder robuuste meubelen, over 10 jaar nog niet op de vuilnisbelt.

Het maakt niet uit of je iets morst of een kras maakt

Tot slot is er een pragmatisch voordeel. Als een meubelstuk dat af en toe een klap of een krasje krijgt, zoals altijd, zal dit het karakter van het stuk versterken in plaats van er afbreuk aan te doen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *