traprenovatie door specialist

Traprenovatie laat je aan een specialist over

Erger jij je regelmatig aan de staat van je trap? Zitten er kale plekken in het hout of in de bekleding? De trap is een belangrijk onderdeel van de woning en het is dan ook geen fraai gezicht wanneer deze in een slechte staat is. Is jouw trap in slechte conditie, dan kan het een goed idee zijn om voor een traprenovatie te kiezen. Het renoveren van de trap is niet eenvoudig en het is daarom verstandig om een professional in te schakelen. Het is lastig om de trap zelf te herstellen zonder dat de uitstraling verloren gaat. Wél kun je ervoor kiezen om speciale overzettreden te kopen. Deze treden kun je over de huidige treden aanbrengen, waardoor er een nieuwe uitstraling ontstaat. Op deze wijze pak je echter alleen de treden aan en een krakende trap zal niet altijd direct verholpen zijn. Wil je de trap echt helemaal herstellen, dan heb je een specialist nodig.

Waarom een traprenovatie?

Als een trap eenmaal flink versleten is, betekent dit nog niet meteen dat je een nieuwe trap hoeft aan te schaffen. Een nieuwe trap kost namelijk ontzettend veel geld. Bovendien moet de huidige trap worden afgebroken en betaal je dus meer dan alleen materiaalkosten. Vaak is het nog prima mogelijk om je trap te laten renoveren door een specialist. Alleen als de traptreden echt beginnen te rotten, kom je er niet aan onderuit om een geheel nieuwe trap aan te schaffen. Een kleine renovatie kun je wellicht nog zelf uitvoeren, door bijvoorbeeld overzettreden te plaatsen. Indien je een grotere renovatie nodig hebt, is het belangrijk om een professioneel bedrijf in te schakelen. Je bespaart een hoop geld door voor een traprenovatie te kiezen in plaats van om de gehele trap te vervangen. De kosten van een traprenovatie kunnen enorm verschillen. Dit is onder andere afhankelijk van het aantal arbeidsuren, maar ook van welk bedrijf je inschakelt. Verstandig is om vooraf een offerte aan te vragen.

traprenovatie
Voor een traprenovatie heb je een specialist nodig

Het juiste materiaal

Het is belangrijk dat je vooraf bepaalt wat voor materiaal je wilt gebruiken. Heb je momenteel een stoffen bekleding en wil je nu graag overgaan op een trap met lederen bekleding? De mogelijkheden zijn eindeloos. Overleg daarom goed met het bedrijf in kwestie, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden. De meest gebruikte materialen zijn nog altijd hout, laminaat en vinyl. Een traprenovatie met vinyl is over het algemeen relatief goedkoop. Voordat de vakmensen beginnen met de renovatie, is het ook van belang dat je nagaat van welk materiaal de trap gemaakt is.

De juiste aanpak

Ben je van plan om zelf een begin te maken aan de renovatie van de trap? Dan is het belangrijk dat je dit eerst goed overlegt met de vakmensen die de renovatie uiteindelijk uit gaan voeren. Op www.vloerenraamdecor.nl vind je vakspecialisten voor het renoveren van jouw trap. Heb je goed overlegd, en maak je inderdaad een begin, dan start je doorgaans met het verwijderen van de bekleding. Hierna kunnen de traptreden geschuurd worden. Tijdens dit proces komen eventuele rotte plekken aan het licht. Indien er te veel rotte plekken zijn, moet de trap (gedeeltelijk) vervangen worden.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *